Quantcast

Šaltiniai: G. Landsbergis svarstomas kaip kandidatas į užsienio reikalų ministrus

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis yra svarstomas kaip kandidatas užimti užsienio reikalų ministro postą, tai Eltai patvirtino informuoti šaltiniai.

Penktadienį G. Landsbergis patvirtino kol kas pretenduosiantis užimti konservatorių frakcijos seniūno poziciją Seime.

„Ketinu kandidatuoti“, – teigė G. Landsbergis po penktadienį vykusio partijos posėdžio.

Žurnalistams pasiteiravus, ar tapęs konservatorių frakcijos seniūnu Seime jis pretenduotų ir į kurį nors portfelį ministerijoje, G. Landsbergis kalbėjo nekonkrečiai.

Visgi politikas pripažino, kad svarstymų užimti postą Ingridos Šimonytės vadovaujamoje Vyriausybėje buvo.

„Konkrečiai buvo klausimas, ar svarstyčiau, jei toks poreikis būtų“, – teigė jis.

ELTA primena, kad buriamos centro dešinės koalicijos lyderė I. Šimonytė ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad pretendentų gauti ministrų portfelius pavardžių Vyriausybėje, kuriai ji vadovaus, reikėtų tikėtis ateinančią savaitę. Pasak būsimos premjerės, dar nėra aišku, kokios partijos kokias konkrečiai ministerijas gaus.

Pastarąsias kelias savaites klausiamas, ar imtųsi vadovauti ministerijai, G. Landsbergis atsakydavo abstrakčiai, pabrėždamas, kad dirbs ten, „kur jo labiausiai reikės“. Visgi, yra užsiminęs politikas, jeigu kas nors matytų jį esant Vyriausybėje – to, ko gero, pats neatsisakytų.

ELTA primena, kad Naujosios valdančiosios koalicijos partneriai – konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija – šios savaitės antradienį teigė preliminariai pasitvirtinę ministrų portfelių kvotas. Tuomet teigta, kad nuspręsta į Seimo pirmininko postą kelti V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą. Taip pat teigta, kad bent du ministerijų postai atiteks Liberalų sąjūdžiui ir trys – Laisvės partijai.

Penktadienį į pirmąjį savo posėdį susirinko spalio mėnesį išrinkti Seimo nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petrikas

Petrikas  portretas
Nors turime gerus ryšius su Kolumbija.

Anonimas

Anonimas portretas
toks vaizdas, kad merfio desnis, jei nori zmogumi atsikratyti duok jam auksta posta. tai pats nesamoniu prisidarys ir iseis. jei protelio turi pats atsisakys to posto, nes bijos susiknisti.

Įtartina

Įtartina portretas
Bet kodėl tas Gabriukas taip prilipęs prie Šimonytės ?Gal jau jam ta jo boba nusibodo? O gal jis Šimonytės koks apsaugininkas,ar saugumo pastatytas genys,klauso ką ta kalba ir perduoda saugumui?Nesuprantama,ko jis visą laiką sekioja paskui tą senmergę.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių