Quantcast

Sausio 13-osios liudininkai ir dalyviai sako norėję vieno – laisvės

  • Teksto dydis:

Katedra kaip ir prieš 30 metų – nebyli tragiškų įvykių liudininkė. Tuomet į aikštę rinkosi tūkstančiai žmonių palydėti š kapus žuvusių laisvės kovotojų, praneša LNK žinių tarnyba.

Dabar šventovės sienos liudija atmintį: nuo sienos žvelgia visų keturiolikos žuvusių akys. Jiems tariamas „ačiū“ ir degamos žvakutės.

Atmintis gyva, nes liudija kasmet sausio 13-osios rytą languose dešimčiai minučių uždegamos atminimo žvakutės.

Atminties žvakelės uždegtos ir Lietuvos prezidentūroje.

Varšuvoje stovinčius Lenkijos Prezidento rūmus antradienio vakarą nušvietė Sausio įvykių trisdešimtmetį pagerbiantis užrašas ir trispalvė.

„Prezidento rūmų apšvietimas trisdešimtosiomis Sausio įvykių metinėmis yra lenkų atminimo ir pagarbos ženklas 1991 metais Vilniuje laisvę gynusiems žmonėms“, – tviteryje parašė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

„Europa be Sausio 13-osios laisvės gynėjų būtų kitokia“, – taip kreipdamasi į Lietuvos žmones sako Europos Komisijos pirmininkė Ursula van der Layen. Europos Sąjunga už tai lig šiol skolinga kovotojams.

O sausio 13-osios liudininkai ir dalyviai, su ašaromis prisimindami tuos kraupius įvykius, sako tenorėję vieno – laisvės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.D LAPES

A.D LAPES portretas
Liko tik dari komunistaiPasivadine verslininkais

UPS

UPS portretas
Norėjom laisvės,norėjom LIETUVOS,tik kur ta lietuvybė dabar.Firmos dauguma tik užsienietiškais pavadinimais, muzikinės grupės taip pat,pavardes moterų padarė išvis neaišku kokias,dabar dar ir perdaryt galvoja kalbą,kad neliktų moteriškos ir vyriškos giminės.Atsikvošėkim ir pagalvokim.

...

... portretas
Ursula von der Leyen
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių