Quantcast

Seimas galutinai atmetė siūlymą dėl apkaltos I. Rozovai

Seimas antradienį galutinai atmetė opozicijos pasiūlytą iniciatyvą dėl apkaltos parlamentarei Irinai Rozovai.

62 balsais valdančiųjų balsais nuspręsta atmesti siūlymą sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri rengtų išvadą dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą.

Už tai, kad pirminis pateiktas apkaltos iniciatyvos variantas būtų grąžintas iniciatoriams tobulinti, balsavo 41 opozicijos parlamentaras.

„Aš noriu padėkoti visiems kolegoms Seimo nariams už tą balsavimą, ir aš manau, kad mes visi galim konstatuoti ir džiaugtis, kad pagaliau sveikas protas Seimo salėje nugalėjo“, – po balsavimo Seimo salėje sakė I. Rozova.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos atstovė taip pat sakė besitikinti, kad „kolegos iš dešinės sustabdys raganų medžioklę arba padarys pauzę“.

Opozicinių konservatorių atstovas Laurynas Kasčiūnas sako, kad apkaltos iniciatyvą valdantieji atmetė siekdami apsaugoti koalicijos partnerius LLRA-KŠS..

„Buvo apsaugoti koalicijos partneriai, nes tyrimas neapsiriboja vien ponia I. Rozova, bet sužlugdžius procesą sukliudyta atskleisti visuomenei šitą tinklą. Šita politinė dauguma dėl politinio išskaičiavimo gali apsaugoti Lietuvoje rusų įtakos voratinklį“, – BNS sakė L. Kasčiūnas.

Antradienio balsavimas surengtas gavus Etikos ir procedūrų komisijos išvadą dėl ankstesnio balsavimo, kai kilo ginčas, ar Seimas privalėjo sudaryti opozicijos inicijuotą komisiją

Apkaltą dėl nuslėptų ryšių su rusų diplomatais I. Rozovai inicijuoti siekė 44 parašus surinkę parlamentarai. Iniciatoriai argumentavo, kad I. Rozova galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką, nes „siekdama gauti leidimą dirbti su slapta informacija, (...) sąmoningai mėgino nuslėpti nuo VSD pareigūnų savo ryšius su Rusijos diplomatinio korpuso atstovais ir jų pobūdį“.

Šių kontaktų I. Rozova nenurodė prašyme išduoti leidimą dirbti su įslaptinta informacija. Patikrinimą atlikęs Valstybės saugumo departamentas (VSD) Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui rekomendavo leidimo nesuteikti.

VSD dokumente rašoma apie tarimąsi su Rusijos diplomatais dėl finansinės paramos Rusų aljansui, Seimo narės bendravimą su iš Lietuvos 2014 metais išsiųstu Rusijos generaliniu konsulu Vladimiru Malyginu.

I. Rozova sako, kad jos ryšiai su rusų diplomatais nebuvo asmeniniai, todėl ji neturėjusi jų deklaruoti VSD klausimyne.


Šiame straipsnyje: Irina RozovaSeimasapkalta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asilai

Asilai portretas
iš pat pradžių matėsi kad čia cirkas. Niekaip nedabrenda kaušams kad konservatorių laikai kuomet iš oro buvo fabrikuojamos nesamonės ,,a'lia Rusijos agentai" tema, JAU PRAĖJO IR NEGYŠ

tomas

tomas portretas
Štai kam buvo tempiama, slepiama, į vatą vyniojama visa politinformacija šioje byloje. Suktas tas Karabasas, išsuko savo ,,podružką".

...

... portretas
Dėdulė neleido savo ryšininko paviešinti?.. :s
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių