Quantcast

Seimo nario kėdės nori ir žemės ūkio ministras G. Surplys

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys kandidatuos į Seimą Zanavykų apygardoje.

„Jis yra mūsų kandidatas toje apygardoje, šiandien kaip tik susitinka su skyriumi“, – BNS patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai apygardoje kelia Irenos Haase kandidatūrą, šioje apygardoje į Seimą mėgins grįžti ir anksčiau čia laimėjęs Mindaugas Bastys.

Darbo partija šiuose rinkimuose kelia buvusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos kandidatūrą, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatu Zanavykų vienmandatėje apygardoje turėtų būti Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas.

Kandidatus taip pat planuoja kelti Liberalų sąjūdis, Lietuvos centro partija, Lietuvos laisvės sąjunga (Liberalai).

Seimo nario rinkimai Zanavykų apygardoje numatyti rugsėjo 16 dieną. Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Seimo nario vieta laisva čia liko, kai Zanavykų apygardoje išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nugi

Nugi portretas
O nuotraukoj kartais ne teisėjas Kryževičius?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių