Quantcast

Seimo NSGK pirmininkas V. Bakas paliko „valstiečių“ frakciją

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas paliko „valstiečių“ frakciją.

Pranešimą apie tai antradienį paskelbė Seimo posėdžiui pirmininkavęs „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

V. Bakas BNS atsisakė nurodyti pasitraukimo priežastis ir žada tai padaryti trečiadienį surengęs spaudos konferenciją.

NSGK vadovas pranešė dirbsiąs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis šį V. Bako žingsnį įvertino kaip vertybinį.

„Vertinu, kaip žodžio besilaikančio ir vertybių linija žengiančio politiko žingsnį“, – sakė jis BNS perduotame komentare.

V. Bakui pasitraukus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje liko 49 Seimo nariai. Be to, mažėja ir valdančiajai koalicijai priklausančių parlamentarų – liko 75 Seimo nariai iš 141.

S. Skvernelis su V. Baku tikisi dirbti ateityje

Premjeras Saulius Skvernelis teigia apgailestaujantis dėl Vytauto Bako pasitraukimo iš „valstiečių“ frakcijos Seime, tačiau manantis, kad kartu dirbs netolimoje ateityje.

„Aš galiu tik apgailestauti, kad mano buvęs, esamas ir, tikiu, būsimas bendražygis pasirinko tokį kelią. Aš jį visiškai suprantu, palaikau ir toliau palaikysiu – laikysiu savo bendražygiu, bendradarbiausiu ir dirbsiu kartu Seime su juo“, – žurnalistams Vyriausybėje antradienį sakė S. Skvernelis.

„Manau, kad mes tikrai netolimoje ateityje dirbsime kartu“, – pridūrė premjeras.

R. Karbauskis: V. Bakas turės trauktis iš NSGK pirmininkų 

Valdančiąją „valstiečių“ frakciją palikęs V. Bakas privalės trauktis ir iš Seimo NSKG pirmininko posto, teigia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Taip, be abejonės, keisis komiteto pirmininkas. Tas įvyks labai artimu metu, galbūt ketvirtadienį“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Kita vertus, jis teigė dar nežinąs, kas bus siūlomas į NSGK pirmininkus.

R. Karbauskis tvirtino, kad V. Bako žingsnis nei jo, nei frakcijos nenustebino, nes Seimo narys jau prieš kelias savaites buvo įspėjęs apie tokią galimybę.

Frakcijai ir koalicijai vienas žmogus, aišku, yra praradimas. Bet toks yra gyvenimas, valdančioji dauguma yra didesnė nei 71. Matematinę daugumą vis tiek išlaikome.

„Tas sprendimas frakcijos nenustebino. Buvo Vytauto Bako sakyta, kad jeigu koalicija bus sudaryta dalyvaujant „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai, jis išeis iš frakcijos. Kita vertus, jis agitavo už mažumos Vyriausybę, kurią remtų konservatoriai“, – teigė „valstiečių“ vadovas.

„Tai, matyt, brendo, kiekvieną dieną – įvairūs pareiškimai, jie nebuvo remiantys koaliciją, kuri sudaryta. O vienintelė didelė koalicija, kuri galėjo būti, yra šita“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Anot jo, ir vieno žmogaus išėjimas yra praradimas ir frakcijai, ir valdančiajai koalicijai, tačiau situacijos jis iš esmės nekeičia.

„Frakcijai ir koalicijai vienas žmogus, aišku, yra praradimas. Bet toks yra gyvenimas, valdančioji dauguma yra didesnė nei 71. Matematinę daugumą vis tiek išlaikome“, – sakė R. Karbauskis.

Jis tvirtino neturįs priekaištų V. Bako darbui ir vylėsi, kad bus priimtos įstatymo pataisos, inicijuotos po NSGK atlikto parlamentinio tyrimo.

„Jis (V. Bakas – BNS) savo pareigas atliko gerai, NSGK tyrimas atliktas didelės apimties. Tikiuosi, kad nepaisant to, jog jis nebebus komiteto pirmininkas, darbai, kurie buvo pradėti, ir įstatymo projektai, užkardant korupciją, bus priimti. Tai jau mūsų visų reikalas“, – sakė „valstiečių“ pirmininkas.

Iš Seimo Ekonomikos komiteto pereiti dirbti į NSGK norą išreiškė opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Mano supratimu, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas yra itin svarbus šiame Seime dėl pradėtų darbų, kovos su korupcija, iškeltos skaidrumo vėliavos. Tie darbai turi tęstis, manau, kad prie to galiu prisidėti“, – BNS sakė jis.

G. Landsbergis komitete tikisi pakeisti į Europos Parlamentą išrinktą Rasą Juknevičienę.

„Ji buvo autoritetas Seime ir komitete, tikiuosi, kad priaugsiu prie jos batų“, – sakė Seimo narys.

G. Landsbergis: durys V. Bakui – atviros

Opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad jo frakcijos durys iš „valstiečių“ gretų Seime pasitraukusiam V. Bakui yra atviros.

„Esame, buvome, ir tikrai būsime užuovėja žmonėms, kuriems yra svarbios vertybės, kuriems yra svarbi kova už skaidrumą, kurie (...) stovi Lietuvos pusėje“, – BNS antradienį sakė G. Landsbergis.

„Jeigu jis išreikš tokį pageidavimą, jis tikrai bus labai rimtai svarstomas“, – pridūrė jis.

V. Bakas kol kas nenurodo pasitraukimo priežasčių, bet G. Landsbergis sakė manantis, kad „padorūs žmonės nebeatlaiko tų valdžios bakchanalijų Seime, kur postai, prekyba, netgi laisvas Seimo nario mandatas tampa svarbesnis nei bet kokios vertybės“.

Konservatorių lyderis tvirtino neatmetantis, kad iš „valstiečių“ frakcijos gali pasitraukti ir daugiau narių, tačiau detaliau to nekomentavo.

Apie V. Bako pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos antradienį pranešta per plenarinį Seimo posėdį.

Plačiau pakomentuoti išėjimo priežastis politikas žada per spaudos konferencija trečiadienį.

V. Bakas kritikavo naujos valdančiosios koalicijos formavimą ir kitus „valstiečių“ sprendimus, o paskutinį kartą supeikė parlamentarės Agnės Širinskienės prisijungimą prie „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, taip padedant jai atsikurti.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
paprasciausia irtarnavo ...bergeriu dinastijai kuria globoja sionbriuselis su visais /kolidoriais/....

vidmantas

vidmantas portretas
Tai kad Gabrielius pats galimai korumpuotas .Komisijoje turi dirbti svarus be neaiskios praeities

Taigi,

Taigi, portretas
Bakas visada buvo daugiau konservatorius nei valstietis žaliasis. Nevykusiai suvadovavo Skvernelio rinkimų štabui,užgesino konservatorių tyrimą MG boltik byloje. O gerai pamąsčius tai Lansbergiukas ne ką geresnis toje byloje nei Masiulis. Bet...tyluma. Ir,greičiausiai,kitiems rinkimams nusitiesė kelią į konservatorių partiją pirmame dešimtuke. Gerai,kad pačiu laiku išsinešdino. Ir paties Skvernelio šiuo metu pozicija laaaabai itartina tiek Bako,tiek Pranckiečio atžvilgiu. Žiūrėk irgi peršoks pas konservus. Yra toks posakis “ palankus vėjas subinėn pūčia...” taip kad su vėjeliu išdavikams...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių