Quantcast

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen vyks darbo vizito į Lenkiją

Rugsėjo 6–9 dienomis Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen vyks darbo vizito į Lenkiją, kur dalyvaus Karpačo mieste vykstančiame tarptautiniame Ekonomikos forume. Šis 31-asis Ekonomikos forumas pavadintas „Europa naujų iššūkių akivaizdoje“.

„Esu  gavusi kvietimą dalyvauti Ekonomikos forume ir pasisakyti forumo renginiuose ir dvišaliuose susitikimuose“, – trečiadienį Seimo valdybos posėdyje sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Į Karpačą taip pat vyks Seimo nariai Rita Tamašunienė ir Vytautas Bakas.

Ketinimų dalyvauti Ekonomikos forume turėjo ir Seimo narys konservatorius Emanuelis Zingeris, tačiau Seimo valdyba tokiai komandiruotei nepritarė. Beje, Seimo valdybos nariai pritarė E.  Zingerio dalyvavimui  Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Teisės reikalų ir žmogaus teisių komiteto posėdyje ir jo vizitui su parlamentine delegacija į Ukrainą.

Nuo 1992 metų Lenkijoje kasmet rengiamame Ekonomikos forume susirenka ir diskutuoja iškilūs ekonominio ir visuomeninio gyvenimo atstovai iš viso pasaulio.

Tai yra prestižinis tarptautinio formato Vidurio ir Rytų Europos ekonomikos ir politikos sričių atstovų susitikimas.

Forumo misija yra kurti palankias sąlygas plėtoti Europos politinį ir ekonominį bendradarbiavimą. Tradiciškai forumo svečiai yra šalių prezidentai, premjerai, ministrai, eurokomisarai, Europos Parlamento nariai, parlamentų nariai, didžiausių įmonių vadovai, ekspertai, savivaldos, kultūros pasaulio atstovai, žurnalistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių