Quantcast

Seimo rinkimų antrasis turas: iki ketvirtadienio galima balsuoti iš anksto

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvoje toliau vyksta išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmadienį, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, antrajame Seimo rinkimų ture savo valią pareiškė 27 tūkst. 630 arba 1,20 proc. rinkėjų. Tai yra dvigubai daugiau nei per pirmąjį turą – spalio 5-ąją balsavo 12 tūkst. 980 arba 0,54 proc. rinkėjų.

Balsavimas iš anksto antrajame Seimo rinkimų ture truks iki ketvirtadienio.

Nuo trečiadienio prasideda tris dienas truksiantis balsavimas specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.

Renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos.

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie duodami vietoje.

Šiemet įrengta daugiau išankstinio balsavimo vietų, tačiau dalyje savivaldybių negalima balsuoti pačiame savivaldybės pastate, kaip būdavo anksčiau.

Iš trijų didžiausių miestų tik Vilniuje išankstinis balsavimas vyksta ir savivaldybės pastate, tuo metu Kaune ir Klaipėdoje rinkėjai kviečiami balsuoti kitur.

Be to, per antrąjį turą Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose įrengtos specialios balsavimo vietos „drive-in“ principu saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Į šias balsavimo vietas privaloma atvykti automobiliu, jose balsuoti gali ne sergantieji koronavirusu, o izoliacijoje dėl kontakto su sergančiuoju esantys ar iš užsienio grįžę rinkėjai.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), izoliacijoje esantys ir koronaviruso simptomų nejaučiantys asmenys vieną kartą ir ne ilgiau kaip 3 valandoms galės palikti izoliavimosi vietą.

Ministerija pabrėžia, kad išimtis taikoma tik sąlytį su sergančiais COVID-19 liga turėjusiems asmenims ir tik išankstinio balsavimo metu.

COVID-19 liga sergantys ir izoliacijoje esantys rinkėjai vykti balsuoti iš anksto negalės, tačiau jiems ir toliau išlieka galimybė balsuoti namuose.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinau

Zinau portretas
tik raudonlupe Armonaite išgelbesLietuva

Nežinau

Nežinau portretas
bet tikiuosi kiršintojai ir melagiai valstiečiai šį kartą nepraslys į seimą antram ture?? Reiks eiti balsuoti, - prieš valstiečius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių