Quantcast

Seksistinės D. Gaižausko replikos papiktino Seimo moteris

  • Teksto dydis:

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė sako nenorinti vertinti bendrapartiečio Dainiaus Gaižausko aštrias reakcijas sukėlusių pasisakymų antradienį Seime kilusioje diskusijoje dėl įstatymo pataisų, kuriomis siūloma atsisakyti visą parą trunkančios premjero ir Seimo pirmininko apsaugos.

„Valstiečio“ D. Gaižausko pateikti šiai iniciatyvai prieštaraujantys argumentai Seimo narius supykdė ne tik dėl juose nebuvusios logikos, bet ir dėl vyravusių seksistinių užuominų.

„Gal jums ir atrodo moteriškai, kad nereikia tos apsaugos, gal jums norisi moteriškai pakalbėti tarp jūsų, kaip ten sako, mergaičių. Neįsižeiskite, išties apsauga reikalinga ne tik tam, kad jus apsaugotų nuo kažkokių grėsmių, ji reikalinga ir dėl skaidrumo. Tam, kad negalėtų prie jūsų kažkokie nedori draugai ar kolegos paslapčia prieiti, kažką pasiūlyti, lobistai. Tai veikia ir prevenciškai, todėl, kolegos, nereikia rimtų dalykų sumenkinti ir apsauga turi būti“, – teigė D. Gaižauskas.

Reaguodama į tai premjerė atsakė nežinojusi, jog apsauga skirta ją sekti.

Seimo pirmininkę V. Čmilytė-Nielsen bei socialinės apsaugos ir darbo ministrę Moniką Navickienę papiktino „valstiečio“ replikos.

Jeigu viskas, ką sugebate pasakyti apie premjerę ir Seimo pirmininkę, yra tik apie siekius mergaitiškų pokalbių, tai norėčiau pasakyti, kad tiesiog esate užkietėjęs senas šovinistas.

„Labai apmaudu, kad jūs sugebate suvokti šį įstatymo projektą tik per savo vyriškumo prizmę. Tai visiškai su tuo nesusiję“, – teigė parlamento vadovė.

Pasak M. Navickienės, tokie pasakymai žemina moteris ir yra gėdingi.

„Jeigu viskas, ką sugebate pasakyti apie premjerę ir Seimo pirmininkę, yra tik apie siekius mergaitiškų pokalbių, tai norėčiau pasakyti, kad tiesiog esate užkietėjęs senas šovinistas“, – pareiškė ministrė.

Bendrapartiečio D. Gaižausko komentarų A. Norkienė nesiėmė komentuoti. Nes, jos teigimu, panašu, kad šį klausimą teks svarstyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.

„Tikrai reakciją turiu, bet jos nenorėčiau viešai išsakyti. Bijau, kad gali būti kreipimasis į Etikos ir procedūrų komisiją ir pagal mūsų nuostatus mes išankstinio vertinimo tikrai negalime teikti, taip būtų formuojama išankstinė nuomonė. Komisija susirenka, analizuoja ir tada nusprendžia, ar pradėti tyrimą, ar nepradėti. Nepaisant to, kad tai yra tos pačios frakcijos narys, kaip komisijos pirmininkė nenorėčiau komentuoti“, – Eltai sakė A. Norkienė.

Beje, tuoj po D. Gaižausko komentarų konservatorius Jurgis Razma užsiminė, kad „valstiečio“ pasisakymus turėtų įvertinti Seimo etikos sargai.

„Reaguodamas į pono Gaižausko kalbas, nekomentuosiu turinio, aš manau, kad jos nusipelno kreipimosi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją. Taip pat aš tikiuosi, kad sureaguos ir Vadovybės apsaugos tarnyba, nes ponas Gaižauskas priskyrė jiems labai keistą funkciją, tai saugomų vadovų šnipinėjimą. Nemanau, kad ta tarnyba turi tokią funkciją“, – Seimo salėje sakė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas  portretas
Gerai užkabinau vatnikus jau vietoj manęs komentuoja mano vardu ,džiaugiuosi kad jus šiukšles utelizuos su jusu tarybine ištikimybe ,naudingi idiotai ,istorija negailestinga .

Romas

Romas portretas
na, šito gai...io, "veidas" gali užmušti intelektu...

Kas tik pasisako prieš vagių

Kas tik pasisako prieš vagių  portretas
Ir žulikų valdžią tuoj liaudies priešas
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių