Quantcast

Šešėlinė Vyriausybė siūlo premjerei suformuoti Ukrainos–Lietuvos ekonominę komisiją

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suformuotos šešėlinės Vyriausybės posėdyje priimtas sprendimas siūlyti Vyriausybei inicijuoti ir suformuoti Ukrainos-Lietuvos ekonominę komisiją (ULEK). Šios komisijos užduotis – padėti Ukrainai atkurti ekonominį potencialą.

„Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja, kad Ukrainos bendrasis vidaus produktas smuks 10-35 procentais. Pasaulio bankas numato net 45 proc. smukimą. Atsižvelgdami į katastrofiškas prognozes dėl Ukrainos ekonomikos ateities, kurios gali turėti įtakos visam Rytų Europos regionui bei sukelti bado riziką Afrikos žemyne, siūlome Vyriausybei inicijuoti Ukrainos-Lietuvos ekonominę komisiją (ULEK), kuri operatyviai spręstų Ukrainos eksporto ir importo, paskolų ir paramos programų, investicijų ir pagalbos verslui bei šalies atstatymo klausimus“, – sako šešėlinis užsienio reikalų ministras Giedrius Surplys.

Pasak jo, į ULEK sudėtį galėtų būti įtrauktos Lietuvos ir Ukrainos ministerijos ir agentūros, Lietuvos ir Ukrainos asocijuotos verslo struktūros, žemdirbių ir kitos organizacijos. Reguliarūs ULEK posėdžiai galėtų vykti nuotoliniu būdu ir gyvai Ukrainoje. Iškilus poreikiui, ULEK galėtų teikti pasiūlymus, prašymus ir rekomendacijas Europos Sąjungos institucijoms.


Šiame straipsnyje: Giedrius Surplysšešėlinė vyriausybėekonomikos komisijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių