Quantcast

Siūloma keisti Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą

Grupė Seimo narių siūlo keisti Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pavadinimą į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją.

Grupė Seimo narių siūlo keisti Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pavadinimą į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją.

Tai numatančią Seimo rezoliuciją penktadienį parlamente įregistravę tautos išrinktieji įsitikinę, kad būtina reikšmingai padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės įstaigose.

Rezoliuciją pasirašė 28 Seimo nariai, kurių gretose yra ir valdančiųjų („valstiečių“, „socialdarbiečių“), ir opozicijos (konservatorių, liberalų) atstovų. Ministerijos pavadinimo keitimą palaiko ir premjeras Saulius Skvernelis, buvęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

Dokumento autoriai siūlo keisti ŠMM pavadinimą į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, siekdami pagerinti Lietuvos tarptautinį bendradarbiavimą fizinio aktyvumo, sporto srityse, sustiprinti ministerijos vaidmenį šiose sferose. Be to, ministerijos pavadinimo keitimo iniciatoriai atkreipia dėmesį į 2012–2020 m. valstybinę sporto plėtros strategiją, kurioje sporto vaidmens visuomenėje didinimas ir valstybinių sporto institucijų kompetencijos stiprinimas  įvardijami prioritetais.

LRT.lt kalbintas vienas iš Seimo rezoliucijos dėl ŠMM pavadinimo keitimo autorių Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas, „valstietis“ K. Smirnovas tvirtino, kad ministerijos pavadinimo keitimas būtų pirmas žingsnis, stiprinant sporto vaidmenį visuomenėje.

„Tai yra Seimo nuomonė, išreikšta vyriausybei. Kadangi, pagal Konstituciją, ministerijos pavadinimą turi teikti vyriausybė. Kad nebūtų įstatymų prieštaravimų, mes prašome vyriausybės iki spalio 1 dienos pateikti vyriausybės įstatymo pakeitimus, kad pakeistų ministerijos pavadinimą“, – pažymėjo K. Smirnovas.

Anot jo, pakeitus ministerijos pavadinimą, ji būtų tiesiogiai atsakinga už sporto sritį. Pasak K. Smirnovo, vienas iš pakeitimų būtų Kūno kultūros ir sporto departamento atskaitomybės keitimas.

„Ministerija būtų sporto politiką formuojanti ir ją įgyvendinanti institucija. Ministras bus atsakingas už sportą, turės viceministrą, kuris kuruos sporto sritį. Ministerijoje bus sporto skyrius, Kūno kultūros ir sporto departamentas bus ne prie vyriausybės, o prie ministerijos, departamentas gal bus su kitokiu pavadinimu“, – apie būsimus pokyčius svarstė K. Smirnovas.

Jis tvirtino, kad gausus Seimo narių, palaikančių ŠMM pavadinimo keitimą, būrys suteikia vilčių, kad idėja bus įgyvendinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei jau keist tą pavadinimą, tai į 'Pliurpimo ministeriją' - ir lakoniška, ir tikslu.

jonc

jonc portretas
nesąmonė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių