Quantcast

Smuko S. Skvernelio populiarumas, J. Narkevičius – nepopuliariausias politikas

Premjero Sauliaus Skvernelio populiarumas smuko aštuoniais procentiniais punktais, rodo šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Gruodį atliktoje apklausoje Vyriausybės vadovą palankiai vertino 42,9 proc. respondentų. Mėnesiu anksčiau šis rodiklis buvo 50,7 proc.

„Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys sako, kad populiarumo kritimą galėjo lemti kelio prie premjero namų Vilniaus rajone asfaltavimo istorija.

„Kritimas – beveik aštuoni procentiniai punktai ir aiškiai tai su kelio statymu susieta“, – BNS sakė V. Gaidys.

Antras populiariausias – L. Linkevičius

Tyrimo duomenimis, populiariausiu politiku lieka prezidentas Gitanas Nausėda, tačiau jo reitingas antrą mėnesį iš eilės mažėja: gruodį šalies vadovą palankiai vertino 69,3 proc. respondentų, lapkritį – 72,8 proc. gyventojų. Spalį prezidento palankių vertinimų reitingas siekė 82,5 procento.

„Sumažėjimas yra antras mėnuo iš eilės“, – sakė V. Gaidys.

Antrojoje vietoje atsidūrė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Jį palankiai gruodį vertino 50,7 proc. apklaustųjų.

„Čia L. Linkevičiaus aukščiausias rezultatas, kokį jis yra pasiekęs“, – pastebėjo „Vilmorus“ vadovas.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio palankių vertinimų rodiklis siekė 45,2 proc. (lapkritį – 47,6 proc.), toks pats ir eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus (lapkritį – 43,3 proc.

Penktas reitinguose – S. Skvernelis.

Dešimtuke taip pat yra Kauno meras Visvaldas Matijošaitis – 40,7 proc. (38,1 proc.), krašto apsaugos ministras Raiminudas Karoblis – 30,6 proc. (31,1 proc.), „Darbo partijos“ lyderis Viktoras Uspaskichas – 28,4 proc. (26,1 proc.), Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen – 28,3 proc. (28,5 proc.) ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius – 27,4 proc. (23,1 proc.).

J. Narkevičius – nepopuliariausias politikas

Susisiekimo ministras, Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Jaroslavas Narkevičius po kelis mėnesius ženkliai augusių neigiamų reitingų įsitvirtino kaip nepopuliariausias politikas.

Ministras turi mažiausiai – 5,4 proc. teigiamų vertinimų, tuo tarpu neigiamai jį vertinančių gruodį buvo 57,4 proc., lapkritį – buvo 34 proc., kai spalį – 16,6 proc.

„Čia turbūt rekordiški pokyčiai“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Pasak sociologo, anksčiau šio politiko reitingai nebuvo tokie ryškūs, nes jis buvo mažai kam žinomas.

Susisiekimo ministras paskutiniu metu sulaukė kritikos dėl „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimo, kai kurių kelių tvarkymo finansavimo ir gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Pats politikas sako, kad prieš jį vykdomas organizuotas puolimas, kuris prasidėjo, kai jis ėmė domėtis „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos geležinkelių“ problemomis.

Kad J. Narkevičius neturėtų eiti ministro pareigų yra pareiškęs ir prezidentas G. Nausėda.

Premjeras S. Skvernelis susisiekimo ministro klausimą su G. Nausėda žada aptarti pirmadienį. Vyriausybės vadovas yra išsakęs paramą ministrui, anot premjero, jo moralinė nuostata keistųsi tik tuo atveju, jei priekaištai J. Narkevičiui pasitvirtintų.

Partijų reitingai – be žymesnių pokyčių

Partijų reitingai gruodį – beveik be pokyčių.

Pirmoje vietoje esančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų reitingas per mėnesį nepakito: kaip ir lapkritį už juos balsuotų 16,9 proc. apklaustųjų.

„Vaizdas tas pats: Tėvynės sąjunga pirmauja, nors ji ne homogeniška, bet kažkaip stabiliai, kitas sparnas – jie paklaidos ribose, sunku pasakyti, kas ten antras, kas – ketvirtas“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Antrojoje vietoje esančių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą gruodį palaikė 11,9 proc. (lapkritį – 11,1 proc.) respondentų.

Socialdemokratus gruodį palaikė 9,2 proc. (8,2 proc. lapkritį), Darbo partiją – 8,3 proc. (8,1 proc.).

Už „Tvarką ir teisingumą“ balsuotų 5,4 proc. (4,4 proc.), Liberalų sąjųdį – 4,5 proc. (4,9 proc.).

„Dabar, kai trijų procentų barjeras, visi, kas sąraše, visi turi šansus patekti“, – pastebėjo V. Gaidys.

Už Centro partiją „Gerovės Lietuva“ balsuotų 2,5 proc. (2,8 proc.) respondentų, už Socialdemokratų darbo partiją – 2,4 proc., Laisvės partiją – 1,9 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą – 1,4 proc. (2,1 proc.).

11 proc. respondentų teigia, kad nebalsuotų (lapkritį 13 proc.), 20,8 proc. teigia nežinantys (21,8 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą vykdė lapkričio 29 – gruodžio 7 dienomis, apklausta 1021 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

leonora

leonora portretas
niekas nesmuko isskyrus Gaidi,kam tie paistaluojimai,galimai konservatoriu ismislas,nenoriu tyketi,Skvernelis buvo ir bus geriausiu reitinguose,negi nera kam be to Gaidzio ,Velmorus tyrimams...

Prosenelis

Prosenelis  portretas
Ne nuvertinkite valstieciu Karbausko o palaukite rinkimu tada manau kad supraskite kad rinkimus Prilosec koncervatorei liberastai patis esate kalti noriedami gero o isirinkote pati blogeuse blogi skaitykite laisva ziuriekite nuotrauka supraskite.

Da

Da  portretas
jokios prasmes nematau, ir puolimas ėina į vienus vartus, nepopuliarus politikas, o juk tenkino ir ponas dydis mūsų, ir geras buvo ir popuiarus ir reitingas buvo tinkamas, dėl kuo tie fokusai yra daromi su mūsų visomeniu ministru kas trugdo, ar kalbos barjeras maišomas lenko korta mano galva neneša aš tik žiūriu ir galvoj nerandu sau atsakymo, juk seime sėdintis ir ne visi yra prieš tą vyra ministra, kas nutiko, kad gatve sutvarkė, pagal gėri, taip juk naudojasi keliais visi žmonės , juk seniai reikėjo visus kaimo kelius sutvarkyti, viska pamiršti, o neprekaištus žeminimus puolimus nurašynėti ,o kad pietus pavalgė taip nieko tokio, nevyko, ne tokias pinigo sūmas išmėto, ir nemato, blogio, baikite susitupėkite , žmogus dirba ir valio, o tapatybė, man nieko nereiškia, seimas turi spresti, ir pasakyti savo žodi, gera tarti, palikti aš už palikti, tinkamas,
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių