Quantcast

Socialdemokratai sunerimę dėl „Lietuvos geležinkelių“

  • Teksto dydis:

Laikinasis premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius vyriausybėje trečiadienį susitiko su susisiekimo ministru socialdemokratu Rimantu Sinkevičium ir valstybės įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovu Stasiu Dailydka. Apie šį susitikimą viešai nebuvo paskelbta.

Ministras R.Sinkevičius savo ruožtu patvirtino, sulaukęs kai kurių „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narių atsistatydinimo pareiškimų, tačiau jų pavardžių neatskleidžia.

„Susitikimo tema - dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie „Lietuvos geležinkelių“ veiklą, apie bendrovės pirkimus susijusius su vidaus sandoriais. Susisiekimo ministrui pavesta išsiaiškinti, ar viskas atlikta skaidriai“, - BNS ketvirtadienį sakė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Paklaustas, kodėl apie šį susitikimą nebuvo pranešta viešai, M.Janulionis aiškino, jog pokalbio būta darbinio, todėl, kaip daugelis kitų darbinių ministro pirmininko susitikimų su ministrais, taip ir šis nebuvo viešinamas.

Susitikimo tema - dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie „Lietuvos geležinkelių“ veiklą, apie bendrovės pirkimus susijusius su vidaus sandoriais.

„Atkreipiu dėmesį, kad premjeras į susitikimą pakvietė tik ministrą R.Sinkevičių. O ministras savo iniciatyva į pokalbį su premjeru atsivedė ir S.Dailydką“, - aiškino M.Janulionis.

S.Dailydkos atleisti nežada

Susisiekimo ministras R.Sinkevičius BNS ketvirtadienį sakė jau sulaukęs kai kurių „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narių atsistatydinimo pareiškimų, tačiau jų pavardžių neatskleidė, tikindamas, kad ši informacija - „neviešas daiktas“.

Susisiekimo ministerijos valdomų „Lietuvos geležinkelių“ valdybą sudaro trys ministerijos atstovai - valdybos pirmininkas susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas, ministerijos kancleris Tomas Karpavičius ir ministro patarėjas Alfonsas Macaitis, taip pat du nepriklausomi atstovai Ričardas Čepas ir Algimantas Variakojis.

Ministras teigė nematąs reikalo šiuo metu atleisti „Lietuvos geležinkelių“ valdybos, nes natūrali valdybos kaita vyks pasikeitus ministrams.

„Pasibaigia mano kadencija, tuo pačiu pasibaigia ir valdybos kadencija. Naujas ministras organizuoja naujos valdybos išrinkimą. Valdybos skiriamos ministro kadencijai. Jos ne amžinos“, - teigė R.Sinkevičius.

Jis pabrėžė, kad „nieko dėl valdybos nedarys“.

„O kodėl juos turėčiau atleisti ir palikti įmonę be valdybos? Kas iš to, kad ją atleisiu, kokią naudą iš to turėsiu? Paliksiu taip, kaip yra. Ne kurie (valdybos nariai - BNS) jau yra parašę pareiškimus“, - aiškino laikinasis ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man

man portretas
atrodo kad juos negalima isviso prileisti prie turto valdymo ir tai nubalsavo zmones o karbauskis su prezidente privalo vykdyti zmoniu valia ir dar daugiau pripazinti sios partijos nusikalstamus veiksmus kurie iki siol slepiami

pb

pb portretas
E.Masiului dirbant susisiekimo ministru,šioje žinyboje ,manau, paliko nemaža paslėptų"LOBIŲ"--kurių iki šiolei EKSPERTAI neįvertino.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių