Quantcast

T. V. Raskevičius: visuomenę priešina ne Partnerystės įstatymas, o A. Širinskienė

  • Teksto dydis:

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius mano, kad visuomenę priešina ne Partnerystės įstatymas, o Seimo narė Agnė Širinskienė, inicijavusi šio įstatymo išbraukimą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos.

Politikas dėl A. Širinskienės veiksmų kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją akcentuodamas, kad tokie parlamentarės siūlymai riboja jo kaip Seimo nario mandatą.

„Prasidėjus karui Ukrainoje, Laisvės partija sąmoningai neeskalavo savo planų dėl Partnerystės įstatymo projekto, nors tai ir yra vienas iš esminių mūsų politinės programos punktų. Puikiai suprantame, kad prokremliškoms jėgoms taip ir niežti išnaudoti žmogaus teisių klausimus vidinėms nesantaikoms ir suskaldymui didinti. Bet čia į sceną žengia ponia Agnė“, – feisbuko paskyroje rašo T. V. Raskevičius.

Seimo narys piktinasi A. Širinskienės siūlymu iš pavasario sesijos darbų programos išbraukti Partnerystės įstatymą, argumentuojant tuo, kad karo kontekste nereikia skaldyti visuomenės.

„Nepaisydama sudėtingos geopolitinės ir ekonominės situacijos, ponia Š. registruoja pasiūlymą Seimo pavasario sesijos darbų programai, siūlo Partnerystės įstatymą braukti нахуй. Tipo ne laikas, susiskaldymas, visuomenė nepritaria, reik susiturėti. Per visus kanalus ištransliuoja, kaip čia ji gudriai sugalvojo, renka Seimo narių parašus, Raskevičių viešai lygina su Leninu, ugnies į žibalą įmeta ir Ramūnas, kuris ne taip jau seniai agitavo referendumui prieš NATO“, – teigia politikas.

Ponia Š. registruoja pasiūlymą Seimo pavasario sesijos darbų programai, siūlo Partnerystės įstatymą braukti нахуй.

„Maršistai klykia, rašo elektroninius laiškus Seimo nariams, eina ir sms‘ai į tarnybinius telefonus. GRĖSMĖ NACIJAI – viskas pagal pilną programą. Tuo tarpu rusai Mariupolyje subombarduoja teatro pastatą, kuriame slepiasi 1200 civilių. Prie teatro baltom raidėm ant asfalto užrašyta „дети“ – kad iš lėktuvo matytųsi. Negelbėja“, – taip pat pažymi jis.

T. V. Raskevičiaus teigimu, kartais atrodo, kad Agnei partnerystės reikia labiau nei Laisvės frakcijai.

„Nei ji, nei jos rinkėjai įstatymo teikiamomis galimybėmis nepasinaudos, bet „neliečiamųjų“ bus sočiai. O gal Agnė tiesiog siekia nukreipti dėmesį nuo paramos ir palaikymo Ukrainai, nuo Kremliaus agresijos ir karo?“ – svarsto jis.

Todėl Žmogaus teisių komiteto pirmininkas informuoja dėl A. Širinskienės veiksmų kreipęsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

„Manau, kad tokie Seimo narės veiksmai yra mažų mažiausiai neetiški, todėl dėl to kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Manau, kad Širinskienės siūlymai išbraukti mano teikiamus projektus iš Seimo sesijos darbų programos riboja mano Seimo nario mandatą ir kliudo man dirbti mano tiesioginį darbą. Būtent, darbą, kad Lietuvoje būtų daugiau laisvės ir mažiau putiniškos ideologijos ir kremliaus propagandos. Pažiūrėsim, kas iš to išeis“, – savo feisbuko paskyroje rašo jis.

ELTA primena, kad A. Širinskienė iš Seimo pavasario sesijos darbų programos pasiūlė išbraukti Partnerystės įstatymo projektą ir lydinčius teisės aktus. Pasak pasiūlymo autorės A. Širinskienės, reprezentatyvios apklausos rodo, kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius poliarizuoja ir priešina visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agrastas

Agrastas portretas
Visiškas degredas

REFERENDUMAS

REFERENDUMAS portretas
Surenkime Referendumą ir turėsim aiškų atsakymą, nors ir dabar aiškus Tautos atsakymas, bet įžūliai nenorima jo girdėti.

Anonimas

Anonimas portretas
Subinės skylė savo vietoj .... teisių žinove ?
VISI KOMENTARAI 139

Galerijos

Daugiau straipsnių