Quantcast

A. Tapinas įvertino akcijos feisbuke poveikį: čia dabar jie turėjo reaguoti

„Rusijos užsienio reikalų ministerijos įrašą su klaidinga ir tendencinga informacija pamačiau šeštadienį vakare, pagalvojau, kad mūsų visuomenė į tai galėtų sureaguoti greičiau nei užsienio reikalų ministerija. Juk melas visada „eina“ pirmas. Visuomet vejiesi. O mases galima sutelkti, tereikia kūrybos. Pagalvojau, kas galėtų būti neįžeidu ir paraginau dalyvauti“, – apie tai, kaip gimė sumanymas pasipriešinti Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatintai tikrovės neatitinkančiai informacijai pasakojo žurnalistas Andrius Tapinas.

Penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatino informaciją apie pokario partizanų neva nužudytus Lietuvos gyventojus. Žurnalistas A. Tapinas „Facebook“ vartotojus paragino ministerijos puslapyje palikti grotažymę #Кремльнашуисториюнеперепишешь („Kremliau, mūsų istorijos nesuklastosi“), į tokį kvietimą sureagavo apie 13 tūkst. lietuvių, tautiečiai išgirdo ir kitą raginimą – įvertinti Rusijos ministerijos „Facebook“ puslapį.

Laidoje „Dėmesio centre“ A. Tapinas teigė, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos tinklalapį reitingavo keliolika tūkstančių žmonių ir ministerijos reitingas nuo 4 nukrito iki 1. Sekmadienį Rusijos užsienio reikalų ministerija reitingavimo galimybę iš savo „Facebook“ paskyros pašalino.

Paklaustas, ar Lietuvos daromi veiksmai, norint pasipriešinti Rusijos skleidžiamai melagingai informacijai, kaip nors yra juntami, A. Tapinas teigė, kad jei atoveiksmis skirtas Rusijos rinkai –  tai jo poveikis yra abejotinas, Lietuvos informacijos sklaida palyginti su Rusijos –  absoliučiai minimali. Bet ir kitos šalys neįstengia su tuo kovoti, net JAV negali pasipriešinti žiniasklaidos priemonės „Russia today“ formuojamam įvaizdžiui ir nurungti jų kuriamų projektų.

Plačiau apie tai, kaip Lietuva turėtų reaguoti į Rusijos skleidžiama melą – žiūrėkite laidoje „Dėmesio centre“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angele

Angele portretas
Šaunuolis Tapinas

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Kremliaus stukaciai- nemokate kalti uoksu...

Tapkinas

Tapkinas portretas
Kažkoks kvailas tas Tapinas. Nesubrendęs. Vietoje gerų straipsnių, nuolatos žaidžia smėlio dėžėje, kuri vadinasi "grotaženklis". Neseniai taip skatino jaunimą pulti V.Mazūronį, nuo to karto supratau jo tuštumą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių