Quantcast

Teismas atmetė „valstiečių“ skundą dėl politinės reklamos

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) panaikinti sprendimą.

LVŽS teismo prašė panaikinti VRK 2021 m. balandžio 29 d. sprendimą, kuriame buvo pripažinta, kad feisbuke Mariaus Gabrilavičiaus paskyroje „M. G. Maksimalietis“ yra 13 atlygintinai skelbtų įrašų, dvylika iš jų – paslėpta politinė reklama.

VRK, įvertinusi ginčo turinį, nustatė, kad paskelbtiems feisbuko įrašams bendra tai, kad jie buvo skelbiami 2020 m. spalio 11 d. Seimo rinkimų kampanijos metu ir už visus skelbimus buvo apmokėta M. Gabrilavičiaus ir jo įmonės lėšomis.

Išnagrinėjęs šią administracinę bylą, teismas konstatavo, kad minėtuose įrašuose yra svarbiausi polinės reklamos požymiai: politinės reklamos objektas yra partija, jos skelbiama idėja, asmenybė arba konkrečios partijos ar politiko politinė ideologija. Nagrinėjamu atveju politinės reklamos objektas yra LVŽS ir jos kandidatas Aurelijus Veryga, yra propaguojamos LVŽS ir konkretaus kandidato idėjos, skelbimai iliustruoti partijos logotipu bei partijos keliamo kandidato nuotrauka.

Teismo įsitikinimu, taip buvo propaguojama LVŽS, taigi minėti skelbimai yra pripažįstami politine reklama.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos teismai akivaizdu kam dirba,tikrai ne dėl Lietuvos žmoniem.Ir rinkimai turėjo būti neužskaitytais,nes rinkėjų balsavo mažiau kaip 48%.R.Karbauskas buvo iškėlęs šį klausymą ,bet liko neišgirstas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių