Quantcast

LAT pradėjo nagrinėti R. Ačo lytinės aistros bylą: posėdis bus neviešas

Lietuvos Aukščiausiasis teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteisto buvusio parlamentaro Remigijaus Ačo skundą, byla bus svarstoma žodiniame posėdyje.

„Bus žodinis posėdis, bet jis bus neviešas. Data nėra aiški, nes kol kas nesusisiekta su advokatu“, – BNS sakė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Rimantė Kraulišė.

Anot jos, sprendimo paskelbimo data bus aiški po posėdžio.

R. Ačo advokatas Jurius Petreikis BNS nurodė, jog buvęs parlamentaras posėdyje planuoja dalyvauti.

„Planuoja, jis asmeniškai rašė prašymą ir pats ketina dalyvauti“, – teigė jis.

LNK reportažas:

Naujienų portalas „Delfi“ kovo 10 dieną paskelbė, kad R. Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, teismas jam skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismai konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Tuomet pats R. Ačas teigė, jog byla dar nebaigta, o istoriją bandoma užglaistyti buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalą. Savo feisbuko paskyroje jis taip pat sakė teisme nepripažinęs kaltinimų.

R. Ačas 2003 metais buvo tuometinio prezidento Rolando Pakso, vėliau pašalinto per apkaltą, patarėju nacionalinio saugumo klausimais, 2004-2011 metais kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys buvo išrinktas į Seimą.

2011-2012 metais jis ėjo Raseinių rajono mero pareigas. R. Ačas, pasitraukęs iš „tvarkiečių“ gretų, 2015-aisiais mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

Raseinių administracijos direktoriumi R. Ačas paskirtas 2016 metų gruodį, kai baigė savo, kaip Seimo nario, kadenciją.

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje R. Ačas, kaip buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius, yra kaltinamas piktnaudžiavimu, sukurstymu iššvaistyti svetimą turtą bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PAAUGLIO TĖVAI

PAAUGLIO TĖVAI portretas
LABAI BLOGAI, KAD NEVIEŠAS, TURI BŪTI VIEŠAS.. PRIIMTI ĮSTATYMĄ, KAD BŪTŲ VIEŠAS /IŠSKYRUS NUKENTĖJUSIOJO PARODYMUS JO NEIDENTIFIKUOJANT/

isvada

isvada portretas
isteisins ,padarys taip,..... NK NEBUVO, PRISISAPNAVO

Jonukui \\\\\.../////

Jonukui  \\\\\...///// portretas
tikrai sarmata,dar ir iš vienos čierkos gėrė su "garbingu" uošviu.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių