Quantcast

Teismas pratęsė piktnaudžiavimu įtariamo Kupiškio mero nušalinimą

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas šią savaitę trims mėnesiams pratęsė piktnaudžiavimu įtariamo Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko nušalinimą nuo pareigų, ketvirtadienį patvirtino prokuratūra.

Šiuo metu mero funkcijas vykdo vicemeras socialdemokratas Algirdas Notkus.

„(Nušalinimas pratęstas), kad būtų greičiau ir nešališkiau ištirtos nusikalstamos veikos, kurias jis galimai padarė būdamas valstybės tarnautoju, vykdydamas savo tiesiogines tarnybines funkcijas, susijusias su jo užimamos pareigomis“, – BNS sakė Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Liepą nuo pareigų vienam mėnesiui buvo nušalinta ir Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros centro vadovė Jolita Janušonienė, tačiau pasibaigus šiam terminui ji grįžo į darbo vietą.

Šių metų liepą Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė piktnaudžiavimu tarnyba įtariamą D. Bardauską ir J. Janušonienę.

Dar du privatūs asmenys yra įtariami prekyba poveikiu ir dokumentų klastojimu.

Meras D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja antrą kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. D. Bardauskas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau teisėsaugai pranešus apie įtarimus, mero narystė partijoje buvo sustabdyta.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba bei prekybos poveikiu Kupiškio rajono savivaldybėje.

Tyrimas vyksta dėl šių metų liepos 6 dieną vykusio kūrybos ir menų festivalio „Stichijos“ organizavimo aplinkybių. Jį organizavo Kupiškio kultūros centras.

Įtariama, kad kai kuriems asmenims buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vykdyti prekybą minimo renginio metu, o už tokių išskirtinių sąlygų sudarymą piktnaudžiavimu įtariami asmenys gavo neteisėtą atlygį.

Taip pat įtariama, kad dalis šiam festivaliui reikalingų paslaugų buvo įsigyta neteisėtai, piktnaudžiaujant tarnyba, klastojant viešųjų pirkimų dokumentus.

Tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Su D. Bardausku BNS susisiekti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas  portretas
Da vagis vienas ..

a lia teismas nutare pratest

a  lia teismas  nutare  pratest portretas
kupiskio mIEro nusalinima ...taip sakant po truputy gabalais tasys kol visiskai pasalins. Zodziu prates savo malonuma,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių