Quantcast

Telšiuose politikai vis nesutaria dėl vadovybės

  • Teksto dydis:

Telšių rajono savivaldybėje susiformavus merui Kęstučiui Gusarovui oponuojančiai daugumai, ketvirtą savaitę nepavyksta paskirti vicemero, administracijos direktoriaus.

14 politikų daugumą iš 25 tarybos narių subūrusi koalicija į vicemerus siūlo komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovą Tomą Lekavičių, į administracijos direktorius – „valstietį“ Imantą Motiejūną, į jo pavaduotojus – „tvarkietį“ Almantą Lukavičių.

Savo ruožtu meras šių kandidatūrų neteikia ir norėtų siūlyti savas, bet nesulaukia daugumos pritarimo ir šią savaitę antrą naujosios tarybos posėdį vedė su laikinąja vadovybe.

„Dar nėra (paskirtų vadovų – BNS), ruošiamės, tikriausiai bus gegužės 30-ąją. Jie siūlo savo kandidatus. Jei nebus kitaip, bus taip, kaip jie nori. Nes įstatymas numato, kad aš per du mėnesius privalau pateikti tiek vicemerą, tiek direktorių“, –BNS sakė meras K. Gusarovas.

Jis viešai neįvardija savo kandidatų: „Kam sakyti, jei neturi sutarimo? Tikiuosi, kad pavyks, protingumo kriterijus kartais įsijungia ir tarp politikų.“

Valdančiaisiais pasiskelbusią daugumą sudaro buvusio mero Petro Kuizino atstovaujama Darbo partija su penkiais politikais, keturi „valstiečiai“, du komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovai ir vienas liberalas.

Mažumoje liko šeši K. Gusarovo socialdemokratai, trys konservatoriai bei du narius turintis Algirdo Bacevičiaus komitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių