Quantcast

Tiriant stambaus masto korupciją Vilniuje S. Malinauskas rėžė: mere, ar pats kreipėtės į STT?

  • Teksto dydis:

Kaip pranešta ketvirtadienį, specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos statybų priežiūros srityje, sostinės meras Remigijus Šimašius sako, kad jame figūruoja savivaldybės darbuotojai. Tačiau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) žada aiškintis, ar Nekilnojamojo turto plėtros asociacija vykdė neteisėtą lobizmą mero atžvilgiu. Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“, narpliojant šią aktualią temą, nepavyko išvengti aštrios diskusijos – žiūrovai galėjo išvysti audringą akistatą tarp R. Šimašiaus ir Skirmanto Malinausko.

S. Malinauskas apie mero poziciją žodžių į vatą nevyniojo.

„Pulti žurnalistą, kuris pirmasis atkreipė dėmesį į abejones dėl deklaracijos, kuri buvo pateikta sudarius santuoką. Mano galva tai yra labai neetiška, tai primena poną Uspaskichą, kuris žurnalistus vadindavo „tupais“. Mes dar eteryje išgirdome, jog meras kalba apie korupciją, kai pats dabar teisinasi dėl korupcijos jo vadovaujamoje savivaldybėje, apie žurnalisto korupciją. Tai yra jau ir teisinio vertinimo klausimas.

Žinau, kad meras grasina žurnalistams teismais. Galbūt mes galime turėti precendentą ir paprašyti merą paaiškinti poziciją teisme“, – apie R. Šimašiaus poziciją sakė S. Malinauskas.

Kam jūs išsisukinėjat?

„Bet vienas dalykas, kas vyksta, man asmeniškai yra visiškai nesuvokiama. Ponas Šimašius sako, kad reikia kreiptis į STT. Jūs sakėte, cituoju, kad „įtarimų turėjote seniai“. Ar jūs kreipėtės į STT, kaip vadovas, kuris tiesiogiai atsako už savivaldybės veiklą“, – klausimą merui uždavė S. Malinauskas.

R. Šimašius atsakydamas į S. Malinausko klausimą teigė, jog visi jo išsakyti teiginiai yra neteisingi bei tai – iškreipti faktai.

„Turiu galimybę atsakyti į jūsų tiradą. Tai, ką jūs pasakėte yra netiesa ir iškreipti faktai. Pirmiausia tą noriu pasakyti visais atžvilgiais. O dėl STT, tai visais atvejais, be jokios abejonės, kai kyla įtarimai...“, – Žinių radijo eteryje sakė R. Šimašius, bet klausimą jam dar kartą pakartojo S. Malinauskas.

„Ar jūs kreipėtės? Nepradėkime vėl viešųjų ryšių. Suprantu, kad jūs sakysite, jog aš meluoju. Ar kreipėtės pats į STT?“ – klausimą vėl pa kartojo S. Malinauskas, prašydamas atsakyti trumpai – „taip“ arba „ne“.

„Kam jūs išsisukinėjat?“ – tęsė S. Malinauskas.

„Gerbiamas Skirmantai, mokykloje visi išmoksta – vienas kalba, kiti klauso. Tai leiskite užbaigti prašau. Tai taip, be abejo kreipiausi, visais atvejais, kai kilo įtarimai, kuriais buvo pagrindo pasidalinti su STT. Visais atvejais be išimties“, – tikino Vilniaus miesto meras.

„O visais atvejais, be abejo, kreipiausi ir kreipiuosi“, – toliau sakė R. Šimašius.

S. Malinauskas uždavė dar vieną klausimą.

„Dar vienas klausimas labai trumpas iš mano pusės. Mindaugas Pakalnis yra jūsų komandos žmogus? Kaip jūs jį vertinate. Ar jis jūsų komandos žmogus ar ne?“ – klausė S. Malinauskas.

„Aš supratau, gerbiamas Skirmantai, kad prieš tai jūs sakėte, kad ir M. Pakalnio laukia kažkas“, – apie išsakytus S. Malinausko teiginius kalbėjo R. Šimašius.

Čia S. Malinauskas dar kartą pertraukė merą, sakydamas, kad nežino, ką R. Šimašius suprato.

„Aš klausiu, ar jis yra jūsų komandos žmogus. Pone mere, jūs tiesiog žaidžiate tuos žaidimus, jie labai nevykę. Aš dabar klausiu, atsakykite kaip politikas, man klausimų neuždavinėkite, kaip jūs bandėte žeminti žurnalistą“, – apie ketvirtadienį Vilniaus miesto mero R. Šimašiaus surengtą spaudos konferenciją sakė S. Malinauskas.

„Gerbiamas Skirmantas, kaip suprantu, pakomentavo, kad M. Pakalnio irgi kažkas panašaus laukia. Tai yra visiška spekuliacija, niekuo neparemta. Aš labai džiaugiuosi, kad prieš penkerius metus M. Pakalnį pritraukiau į komandą. Jo dėka pavyko išvalyti daugybę dalykų, įskaitant ir korupcinių dalykų labai akivaizdžiai.

Kai kurių dalykų, panašu, kad iki galo nepavyko padaryti. Aš džiaugiuosi, kad nei vienas žmogus, kuris atėjo su manimi, arba man esant, nėra tyrime. M. Pakalnį traktuoju kaip labai artimą sau žmogų, labai džiaugiuosi, kad jis daro gerus darbus. Ir kartais tai suprasti reikia daugiau pastangų nei tik skaityti kažkokius „Delfi“ komentarus ar kitokius komentatus.

Tai taip, jis yra mano komandos narys, juo labai pasitikiu. Ir labai prašyčiau nedalinti spekuliacijų ir nešmeižti žmonių, neturint tam jokio pagrindo“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ sakė Vilniaus miesto meras R. Šimašius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) žada aiškintis, ar Nekilnojamojo turto plėtros asociacija vykdė neteisėtą lobizmą Vilniaus mero atžvilgiu.

Tarnyba ketvirtadienį pranešė, jog situaciją dėl galbūt nedeklaruotos lobistinės veiklos aiškinsis remiantis naujienų portalo „Delfi“ publikacija, jog lobiste oficialiai registruota asociacija R. Šimašiaus atžvilgiu vykdė lobistinę veiklą dėl Žemės įstatymo pataisų bei „šio valstybės politiko galbūt patirtą ir nedeklaruotą lobistinę įtaką“.

VTEK primena, kad vykdyti lobistinę veiklą gali tiek juridiniai, tiek fiziniai asmenys, kurie registruoti lobistais, taip pat deklaruoti tokią veiklą ir tie, kurie ją patiria. Interesų konfliktu laikoma situacija, kai atlikdamas tarnybines pareigas ar vykdydamas tarnybinį pavedimą, asmuo turi priimti ar dalyvauti priimant sprendimą, susijusį ir su jo privačiais interesais.

Paaiškėjus, kad juridinis asmuo nedeklaruoja lobistinės veiklos, jam gali grėsti bauda iki 4 tūkst. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bobis

bobis portretas
spreskit apie simasiu pagal tai .kai jis budamas teisingumo ministru pasake kad vaziavo su keturraciu paskui usa ir mate kaip usas paskendo baloje.

Q

Q portretas
ar ne tik pats meras bus smotriaščij za hatoj

to Lauris

to Lauris portretas
Viskas aišku su tavim - esi didžiausias idiotas arba toks pat banditas , kaip Pukelis
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių