Quantcast

Uostamiesčio politikai – ties starto linija

Politinės partijos jau dėlioja būsimų kandidatų sąrašus artėjančiuose Seimo rinkimuose. Didžioji dauguma uostamiesčio politikų, kandidatuosiančių vienmandatėse rinkimų apygardose, jau aiškūs. Kai kurie kandidatai savo apsisprendimą patvirtino, kiti kol kas koketuoja, motyvuodami, jog neturi pinigų rinkimų kampanijai ar dar nepriėmė galutinio verdikto.

Politinės partijos jau dėlioja būsimų kandidatų sąrašus artėjančiuose Seimo rinkimuose. Didžioji dauguma uostamiesčio politikų, kandidatuosiančių vienmandatėse rinkimų apygardose, jau aiškūs. Kai kurie kandidatai savo apsisprendimą patvirtino, kiti kol kas koketuoja, motyvuodami, jog neturi pinigų rinkimų kampanijai ar dar nepriėmė galutinio verdikto.

Pajūrio aštuonetas

Šios kadencijos Seime dirba aštuoni pajūrio politikai – Agnė Bilotaitė, Eugenijus Gentvilas, Eligijus Masiulis, Raimundas Paliukas, Naglis Puteikis, Irina Rozova, Irena Šaulienė bei Pranas Žeimys.

Keturi jų į parlamentą išrinkti vienmandatėse apygardose, likusieji pateko pagal sąrašus. Panašus skaičius Seimo narių prognozuojamas ir būsimuose rinkimuose.

Dienraščio duomenimis, visi dabartiniai parlamentarai klaipėdiečiai, išskyrus palangiškį Praną Žeimį, sieks dar vienos kadencijos Seime.

Seimo rinkimai planuojami kitų metų spalio 9 d. Nors iki šio svarbaus įvykio liko daugiau nei metai, politinės partijos jau pradėjo savo kandidatų sąrašų dėlionę.

Rinkimuose į Seimą kol kas negalės dalyvauti visuomeniniai komitetai, kurie gerai pasirodė rinkimuose į vietos savivaldas. Tačiau neatmetama tikimybė, kad minėtų komitetų veikėjai kaip savarankiški kandidatai sieks posto ir šalies parlamente.

Sąrašą paskelbė pirmieji

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus vadovas Simonas Gentvilas teigė, kad tris savo kandidatus vienmandatėse apygardose partijos skyrius pasitvirtino jau birželio mėnesį.

E.Masiulis rungsis Marių apygardoje, dabartinis Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas – Baltijos, o S.Gentvilas – Danės apygardoje.

Kadangi Pajūrio apygarda, be Klaipėdos, aprėpia Neringą ir Palangą, todėl dėl kandidato parinkimo šioje pozicijoje liberalai palauks iki rudens, nes esą reikia parinkti bendrą kandidatą.

"Nors pats esu miesto, savivaldybių arba regioninio planavimo specialistas, bet Lietuva pernelyg centralizuota valstybė, todėl reikia važiuoti į Vilnių, kad Klaipėdai suteiktume daugiau galimybių", – grįsdamas savo apsisprendimą siekti parlamentaro mandato, dienraščiui teigė S.Gentvilas.

Nelinkę atvirauti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Seimo narė A.Bilotaitė tikino, kad būsimų rinkimų kandidatų sąrašo dar neturi, nes "šios procedūros numatytos tik rudens pradžioje".

"Vienmandatėse apygardose bus 4 kandidatai, o daugiamandatėse nebus jokių apribojimų, gali būti ir daugiau žmonių mūsų partijos sąraše. Dabar pas mus yra paieškų momentas, vyksta diskusijos, ieškome stipriausių kandidatų, kurie turėtų geriausius šansus. Pavardžių kol kas skelbti negalime, nes jas turi patvirtinti Klaipėdos sueiga ir partijos prezidiumas", – sakė A.Bilotaitė.

Dienraščio duomenimis, pati A.Bilotaitė į Seimą balotiruosis dar vienai kadencijai. Žinomas ir kitas konservatorių kandidatas – Klaipėdos tarybos narys Arūnas Barbšys.

Griežta atranka

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė pripažino, kad vienintelė jos partijos kolegė Seimo narė I.Šaulienė jau yra patvirtinta tikrąja kandidate būsimuose Seimo rinkimuose. Esą likusių socdemų sąrašas – dar tik preliminarus.

Į kandidatų sąrašus vienmandatėje apygardoje įtraukta ir L.Petraitienė, taip pat Klaipėdos tarybos narys gydytojas Jonas Sąlyga, bet jų pavardės dar nepatvirtintos. Ketvirto asmens socialdemokratai kol kas neįvardija.

Į daugiamandačių apygardų sąrašus pateko ir dar vienas Klaipėdos miesto tarybos narys – Valdemaras Anužis.

Dienraščio duomenimis, iš viso aštuoni klaipėdiečiai šios partijos nariai sieks parlamentaro mandatų. Taip nusprendė partijos centrinis rinkimų štabas, nes įvestos kvotos, – kituose rajonuose irgi yra daug žinomų žmonių, kurie turi galimybę laimėti rinkimus, todėl sąrašus ir teko koreguoti.

"Kandidatų parinkimas griežtai reglamentuotas. Atsižvelgiama į rezultatus praėjusiuose rinkimuose, į darbo patirtį įstatymų leidyboje, asmuo turi būti žinomas visuomenėje. Kandidatas gali būti ir ne mūsų partijos narys, bet pripažįstantis mūsų partijos programą, statutą, vertybes", – teigė L.Petraitienė.

Jungsis su lenkų bloku

Rusų aljanso koalicijos atstovė Tamara Lochankina neslėpė, kad jos partijos kolegė Seimo narė I.Rozova veikiausiai vėl sieks parlamentarės mandato. Pati I.Rozova šiuo metu atostogauja ir yra išvykusi iš Lietuvos.

"Mūsų partija būtinai dalyvaus Seimo rinkimuose. Tai darysime kartu su lenkų rinkimų bloku. Valdemaras Tomaševskis mano, kad koalicija – geras sprendimas, bet rinkėjų palaikymo procentas turi būti didesnis. Tai – drąsu, bet V.Tomaševskis įsitikinęs, kad turėtų pasisekti", – tikino T.Lochankina.

Klaipėdietė atskleidė, jog I.Rozova būtinai sieks dar vienos kadencijos, nes "turi didžiulę patirtį šiame darbe".

"O patirties niekada nebūna per daug, kitų kandidatų kol kas nenorime atskleisti, bet manau, kad bus ir jaunų veidų", – atskleidė T.Lochankina.

Lietuvos rusų sąjungos uostamiesčio skyriaus pirmininkas Viačeslavas Titovas, vienintelis iš šios partijos atstovų patekęs į Klaipėdos tarybą, paklaustas, ar jo kolegos klaipėdiečiai dalyvaus Seimo rinkimuose, sakė, kad svarstys šį klausimą, nors pripažino, jog kandidatų jau turi.

"Aš pats irgi kandidatuosiu, nors dar labai daug laiko iki tų rinkimų", – mano V.Titovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xexe

xexe portretas
klaipedai reiketu bent vieno jurininko ar su juriniu sektoriumi susijusio atstovo seime, kaip buvo kpt. V. Stankevic. Jurine bendruomene siurpsta nuo juriniu reikalu (ne)supratimo sostineje...Kai Seime lankesi jurininkai, visi domejosi, ka cia tie lakunai veikia... Ka neturime normaliu nebeplaukiojanciu kapitonu, laivybos bendroviu specu, krovos kompaniju atstovu. Bent vieno... O spigiais balsais rekianciu prisirenkai ir taip per LT...

patyčios tie kandidatai

patyčios tie kandidatai portretas
Kiek galima su tais sąrašais,koks gali būti kandidatas kai jam virš 60 metų ir daugiau.Juk yra jaunų,gabių,baigusių mokslus,bet kišami apipeliję,apsąmaniję seniai.O tos moteriškės,ką jos gero davė Klaipėdai?Šitiek metų kai kurios sėdi seime,na kad ką nors nuveiktų.Visus reiktų vyti lauk,nes pastangų dėl žmonių nesimato iš jų,prasidėjo 25 metus,ir dar sėdės kol pirmyn kojom išneš.

to oba

to oba portretas
neapsiesk šlanga..Ar nors vienas iš Klaipėdos tikrai atstovauja miesto interesams?:DDDDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių