Quantcast

URM sveikina Rusijos pareigūnams įvestas sankcijas dėl A. Navalno

Užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį pasveikino Europos Sąjungos (ES) patvirtintas sankcijas keliems Rusijos pareigūnams, susijusiems su opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įkalinimu.

„Ribojamosios priemonės pritaikytos pagal 2020 metų gruodžio 7 dieną patvirtintą ES globalų žmogaus teisių sankcijų režimą, vadinamąjį ES Magnitskio įstatymą, atsižvelgiant į tai, kad Rusijoje nuolat ir šiurkščiai pažeidžiamos žmogaus teisės“, – sakoma antradienį URM paskelbtame pranešime.

Antradienį įsigaliojo Europos Sąjungos sankcijos įvestos Rusijos tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastyrkinui, Nacionalinės gvardijos vadui Viktorui Zolotovui, generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui ir Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktoriui Aleksandrui Kalašnikovui.

Atitinkamas Europos Sąjungos Tarybos sprendimas ir vykdomasis reglamentas antradienį buvo paskelbti ES oficialiajame leidinyje. Ribojamosios priemonės apima draudimą atvykti ir ES esančio turto įšaldymą.

ES valstybės narės šią savaitę patvirtino sankcijas keturiems aukšto rango Rusijos teisingumo ir teisėsaugos pareigūnams, siejamiems su A. Navalno įkalinimu.

44 metų Kremliaus kritikas A. Navalnas sausio viduryje buvo sulaikytas vos sugrįžęs į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl šios atakos A. Navalnas kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Federalinę saugumo tarnybą. Kremlius kaltinimus neigia.

A. Navalnas/Scanpix nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Akivaizdus įrodymas, kad barzda proto neprideda

Sigis

Sigis portretas
Kas vyksta Ispanijoj mielas užsienio reikalų ministre ? Ten karšta jeigu ką.....

Gėda represiniam režimui

Gėda represiniam režimui portretas
Girtas prasiblaivys, dundukas niekada
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių