Quantcast

V. Blinkevičiūtė neatskleidžia, ar dalyvaus Seimo rinkimuose: jau svarstau, bet nepasakysiu

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė (LSDP) Vilija Blinkevičiūtė, vesianti „socdemų“ sąrašą į Europos Parlamentą (EP), kol kas neatskleidžia, ar dalyvaus ir rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Šiandieną aš dar nesakau nieko, nes nėra dar nė vieno, kas dalyvautų Seimo rinkimuose. Mūsų partija to dar nesvarsto, aš jau svarstau, bet nepasakysiu“, – šeštadienį žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.

Partijos pirmininkė į klausimą, kas galėtų vesti LSDP sąrašą Seimo rinkimuose, atsakė lakoniškai – „lyderis“. Visgi, ar tas lyderis bus ji pati, V. Blinkevičiūtė nenurodė.

„Daug lyderių yra. Neatsakysiu į šitą“, – sakė LSDP pirmininkė.

„Aš nedvejoju dėl Seimo rinkimų, tiesiog nepasakau nei taip, nei ne“, – akcentavo ji.

Politikė teigė, kad pateikti atsakymą dėl kandidatavimo Seimo rinkimuose dar „ne laikas“.

Aš nedvejoju dėl Seimo rinkimų, tiesiog nepasakau nei taip, nei ne.

„Visam yra savas laikas, neskubinkime įvykių“, – pabrėžė ji.

Ji nesutiko, kad siekdama dar vienos kadencijos Europos Parlamente, vengia dalyvavimo nacionalinėje politikoje.

„Aš nesu nacionalinėje politikoje? Aš noriu vieną dalyką pasakyti – aš iš Lietuvos niekada nesu išvažiavusi, niekada nebuvau, man nieko nereikia įrodinėti, aš esu čia registruota, čia gyvenu, kiekvieną savaitę skraidau pirmyn, atgal“, – pabrėžė V. Blinkevičiūtė.

„Mano čia gyvenimas, mano čia šaknys, niekada nebuvo ir nebus kitaip“, – pridūrė ji.

Dėl sąrašo į Seimo rinkimus apsispręs birželį

Dėl partijos rinkiminio sąrašo į Seimo rinkimus partija ketina galutinį sprendimą priimti birželio mėnesį.

„Šiuos klausimus spręsime pavasarį vykstančių susirinkimų, konferencijų, tarybų metu. Po to vasaros pradžioje, birželio mėnesį, mes priimsime atitinkamus sprendimus, kai priimsime galutinį kandidatų sąrašą, tarp jų ir lyderį, kuris vestų tą sąrašą“, – žurnalistams šeštadienį sakė LSDP rinkimų štabo vadovas Robertas Duchnevič.

G. Nausėdos paramos Seimo ir EP rinkimuose neprašė

LSDP pirmininkė patikino, kad socialdemokratai neprašė prezidento Gitano Nausėdos paramos Seimo ir EP rinkimuose, mainais į jų šeštadienį išreikštą palaikymą šalies vadovui.

„Mes nieko neparduodame ir nieko neperkame“, – patikino V. Blinkevičiūtė.

V. Blinkevičiūtė nesutinka ir su kritika, esą partija remia G. Nausėda dėl to, kad LSDP be jos daugiau nėra stiprių lyderių.

„Oi ne, tai absoliuti netiesa. Mes įvertinome absoliučiai visas aplinkybes (...). Dalyvauti vien todėl, kad dalyvauti, tai nėra socialdemokratų partijos tikslas. Mūsų tikslas yra, kad būtų išrinktas stiprus prezidentas“, – pabrėžė LSDP lyderė.

„Mums, socialdemokratams, nebereikia įrodinėti Lietuvos žmonėms, kas mes tokie esame, kokia tapatybė, iš kur mes atėjome, kokios mūsų vertybės, mums tikrai nereikia“, – patikino ji.

LSDP pirmininkė mano, kad socialdemokratai su prezidentu gali rasti sutarimą ir dėl vienos lyties partnerystės įteisinimo klausimo.

„Žvelgiant į ateitį mes galime visus tuos nesutarimus užglaistyti, rasti bendrą sprendimą, pradėjus dirbti naujam Seimui, naujai Vyriausybei ir vėl iš naujo išrinktam prezidentui ir rasti tuos sprendimus, kurių reikia visiems žmonėms. Ir šioje jautrioje, visiškai be reikalo kažkieno padarytoje srityje“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

V. Blinkevičiūtė nebuvo linkusi sureikšminti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo dėl G. Nausėdos apsilankymo miuzikle. Pasak jos, viešųjų ir privačiųjų interesų sumaišymas bus pamoka dabartiniam šalies vadovui ateityje.

„Kuomet užimi aukštas pareigas, visuomet reikia elgtis atsakingai, apskaičiuotai, numatyti viską, kur kitą kartą, man atrodo, bet neįmanoma įvertinti visko. Tai čia tokia pamoka, su kuria, matyt, mes ne vienas esame susidūrę“, – akcentavo socialdemokratų lyderė.

ELTA primena, kad LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė šeštadienį paskelbė nekandidatuosianti prezidento rinkimuose. Socialdemokratai apsisprendė prezidentuose paremti dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau

Jau portretas
Pasakė,kad rems gitanoidą,išvada: toks tokį pažino ir ant alaus pavadino sutrunijusi komunistinė iškasena su savo komunistinėmis idėjomis rems absoliutų idiotą vėl valstybei vadovauti, košmaras, žmonės atsipeikėkit.

?

? portretas
Keista pirmininke

ikrus meto

ikrus meto  portretas
nersia.... todel nesako kur juos meto..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių