Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie VTEK sprendimą: institucijų sprendimus reikia gerbti

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nusprendus, kad prezidentas Gitanas Nausėda ir ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Eitvydas Bajarūnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad institucijų sprendimai turi būti gerbiami.

„Vertinu, kad visų institucijų sprendimus reikia traktuoti vienodai ir gerbti, tai šį sprendimą taip pat gerbiu“, – sekmadienį BNS sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji nekomentavo Prezidentūros pozicijos, jog G. Nausėda su ambasadoriumi E. Bajarūnu lankydamasis miuzikle, negavo dovanų ir vykdė Konstitucijoje numatytas prezidento pareigas.

„Neketinu vertinti kažkaip ypatingai (Prezidentūros pozicijos – BNS). Tiesiog, pakartosiu tai, ką sakiau, kad visų institucijų sprendimai, jie remiasi tyrimais padarytais, argumentais, jie yra gerbtini“, – sakė Seimo pirmininkė.

VTEK nustatė, kad G. Nausėdos ir E. Bajarūno apsilankymas miuzikle Londone buvo privataus pobūdžio, o už jį sumokėta ambasados lėšomis.

Komisija konstatavo, kad prezidentas pasinaudojo savo statusu ir padėtimi asmeninei naudai – bilietams į spektaklį – gauti, o bilietus jam ir jo žmonai pripažino neteisėta dovana, kurią priimti draudžia įstatymas.

Tuo metu E. Bajarūnas pripažintas pažeidęs įstatymo nuostatas, įpareigojančias nešališkai, sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas. Šios nuostatos taip pat draudžia tarnybines pareigas ir tarnybinį statusą naudoti asmeninei naudai gauti bei naudotis ir leisti kitiems naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Pats G. Nausėda teigė nemanantis, kad supainiojo interesus kartu su ambasadoriumi Londone apsilankęs spektaklyje už ambasados lėšas.

E. Bajarūnas irgi sako vykdęs savo kaip ambasadoriaus pareigas, svarsto skųsti VTEK sprendimą teismui.

Užsienio reikalų ministerija trečiadienį sakė, kad žada atlikti tarnybinį tyrimą dėl E. Bajarūno ir pridūrė nemananti, kad jis galėtų sugrįžti grįžti dirbti į ambasadą Londone.

Pernai pavasarį G. Nausėdai lankantis Londone, ambasadorius Jungtinėje Karalystėje E. Bajarūnas pakvietė jį su sutuoktine į miuziklą „Operos Fantomas“, o bilietus nupirko už ambasados pinigus.

Vėliau ambasadorius teigė, kad tai buvo nesusipratimas, kurį ištaisė ir sumokėjo iš savo lėšų. Bilietai kainavo 1,6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gabriukas

gabriukas portretas
O kai gabriukas ir cichanouskaja trankosi po užsienius, ambasados verčiasi per galvą užsakydamos, mokėdamos už maitinimą, viešbučius, transportą, tai čia normalu? Tuo labiau, kad Lietuvos išlaikytinės pilnos arogancijos cichanouvskajos reikalavimai labai jau nekuklūs

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas portretas
Štai taip ir yra ištaškoma Lietuvėlė.

Tautos balsas

Tautos balsas portretas
Tai Lietuvoje jau yra įteisintas valdininkų gyvenimas iš žmonių sunešto biudžeto: nemokamas transportas, nemokamos pramogos, nemokami koncertai, nemokamos vakarienės..? Tai gal jiems ir algos nereikia mokėti? Kaip ubagai greit įpranta būti "išlaikomais ponais"...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių