Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: nuotolinis Seimo posėdis galėtų vykti kitą savaitę

Seimas, šią savaitę dar posėdžiaujantis gyvai, kitą jau galėtų rinktis į nuotolinį posėdį, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Planuojame šią savaitę turėti du posėdžius, dvi posėdžių dienas. Šiandien dar buvome suplanavę gyvą posėdį, ne nuotolinį, jame yra daug kandidatūrų pateikimų į įvairias institucijas, taip pat klausimų, kurie yra atidėti iš prieš tai buvusių posėdžių. Tačiau pasiruošimas, pasirengimas nuotoliniam darbui vyksta labai intensyviai“, – LRT radijui antradienio rytą sakė Seimo pirmininkė.

Pasak jos, nuotoliniam darbui Seime ruoštasi tiek praėjusią, tiek šią savaitę.

„Planuojame, kad ketvirtadienio rytą turėsime paskutinį gyvą posėdį ir, esant Seimo valdybos sprendimui, kitą savaitę galėtume rengti paskutinį šios sesijos posėdį nuotoliniu būdu“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Dėl to Seimo valdyba turėtų apsispręsti trečiadienį.

Planuojame, kad ketvirtadienio rytą turėsime paskutinį gyvą posėdį.

Pasak Seimo pirmininkės, kadangi nuotolinis darbas užtrunka ilgiau nei gyvai, į darbotvarkes dirbant tokiu būdu pateks tik patys svarbiausi, neatidėliotini klausimai.

„Nemanau, kad yra labai sudėtingų dalykų, sistema yra gana paprasta. Reikia persijungti iš vieno lango į kitą, bet tai irgi yra visiškai elementaru. Galbūt sudėtingesnis dalykas yra dalyvavimas diskusijoje, replikavimas – užtikrinimas visų tų teisių, prie kurių yra pripratę Seimo nariai Seimo salėje. Natūralu, kad nuotoliniu būdu jos realizuojamos šiek tiek kitaip“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji tvirtino pati nuotoliniams Seimo posėdžiams ketinanti pirmininkauti iš darbo vietos plenarinių posėdžių salėje. Parlamento vadovė teigė iš namų negalinti dirbti, nes ten labai triukšminga.

„Bent jau iš pradžių rekomenduosime Seimo nariams jungtis iš savo kabinetų Seime tam atvejui, jeigu kas nors strigs, kad būtų galimybė jiems pasikonsultuoti“, – aiškino V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė sako, kad sistema nėra tobula, pasitaiko klaidų, tačiau iš esmės nuotoliniam darbui pasirengta ir per trumpą laiką Seimo darbuotojai padarė didžiulį darbą.

Gruodį priimtos Seimo statuto pataisos numato, kad nuotoliniai posėdžiai gali būti organizuojami Seimo valdybos sprendimu, kai šalyje įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir Seimo nariai negali susirinkti į posėdį Seime nes „dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai, gyvybei“.

Nuotoliniai posėdžiai, kaip ir įprasti, bus transliuojami Seimo interneto svetainėje, o jų vaizdo ir garso įrašai išsaugomi.

Kai kuriais atvejais nuotolinis darbas nebus galimas, pavyzdžiui, jei rengiamas uždaras Seimo posėdis, ar posėdis, kuriame prisiekia išrinktas prezidentas, Vyriausybė, kai kurie teisėjai ir pareigūnai, jei būtinas slaptas balsavimas ar balsuojama dėl Konstitucijos, konstitucinio įstatymo pataisų.

Parlamento vadovybė nusprendė nuotoliniam Seimo darbui organizuoti kol kas naudoti „Microsoft Teams“ platformą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiučius

Čiučius portretas
Tačiau būtina ,,dirbant" kaip ir dabar, ir nuotoliniu būdu, reikia atlape segėt masonų skiriamąjį ženklą - žydrąją nezabutkę.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ir alga nuo kitos savaites.

TAIGIS

TAIGIS portretas
SEIMO SIMULTANĄ GALIMA ŽAISTI NEIŠLIPANT IŠ LOVOS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių