Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen pasiūlė kandidatę į Seimo kontrolierius

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen į Seimo kontrolieres siūlo teisininkės Erikos Leonaitės kandidatūrą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Tai yra patyrusi ir gerbiama teisininkė, aukščiausio lygio ekspertė, kuri nuo studijų pabaigos nuosekliai gilinasi į žmogaus teisių problematiką. Jos kompetencija, nacionalinis ir tarptautinis įdirbis šioje srityje yra neabejotini“, – sako Seimo pirmininkė.

E. Leonaitė pakeistų Seimo kontrolierių Augustiną Normantą, jis lapkritį baigia savo trečią kadenciją. A. Normantas Seimo kontrolieriaus pareigas eina nuo 2005 metų birželio, nuo 2013 metų jis yra ir Seimo kontrolierių įstaigos vadovas.

Teikime nurodoma, kad E. Leonaitė Vilniaus universitete įgijo teisės magistro kvalifikacinį ir socialinių mokslų srities teisės mokslų krypties daktaro laipsnius.

Anot pranešimo, teisininkė turi įvairiapusės darbo patirties, ėjo įvairias pareigas Konstituciniame Teisme, nuo 2017 metų yra Žmogaus teisių stebėjimo instituto Teisės programų vadovė, vadovauja tarptautiniams ir nacionaliniams projektams.

Moksline ir pedagogine veikla žmogaus teisių ir tarptautinės teisės srityse E. Leonaitė užsiima nuo 2004 metų. Nurodoma, kad kandidatė taip pat aktyviai dalyvauja visuomeninėje teisinėje veikloje: nuo 2019 metų yra Europos kovos su hibridinėmis grėsmėmis kompetencijos centro Teisinio atsparumo grupės, o nuo šių metų – Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos koordinavimo tarybos narė.

Seimo kontrolierių skiria parlamentas Seimo pirmininko teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Ne vaikus auklėti jai reikės ,manau kvalifikaciją ne ta.Ir ne toks žmogus turi būti tokioje vietoje.Turi būti atviras ,stiprus charakteriu ir energijos pilnas.Čia Varna kažkokia.

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Cha,cha, cha - kaip buvo pradžioje toje vyriausybėje ir seime, taip ir per jų amžių...

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
skaičiuoti bent jau moka ? ar tokia pat kaip dulkys ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių