Quantcast

V. Mitalas situaciją dėl V. Rupšio buto vertina blogai, bet ragina klausimo nepolitizuoti

Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas situaciją, kai kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys už valstybės skiriamus butpiniginius nuomojosi butą iš sūnaus, vertina blogai, bet ragina klausimo nepolitizuoti.

„Istorijos politizuoti nereikia, suprantant visos situacijos jautrumą, bet kai manęs klausia, kaip vertinu, sakau, kad vertinu blogai. Manau, kad reikia aktyviai siekti interesų konflikto vengimo, jokios regimybės nesudaryti“, – trečiadienį per Žinių radiją sakė V. Mitalas.

V. Mitalas taip pat teigė, kad jį neramina kariuomenės vado komunikacija, visų pirma, kai įžeidžiai kalbėjo su žurnalistu, o taip pat, kai komentuodamas susidariusią situaciją teigė, kad tuo atveju, jei jo elgesys laikytinas pažeidimu, visa kariuomenė turėtų atsistatydinti.

„Bet prezidentas skiria kariuomenės vadą ir manau, kad tai prezidento atsakomybės sritis padaryti taip, kad šitas klausimas nebūtų politizuojamas daugiau. Yra daugybė patarimų iš Seimo sklindančių, kaip čia vienaip ar kitaip kariuomenės vadui reikia pasielgti ar su juo pasielgti, tai aš tam patarimų chore dalyvaut tikrai nenoriu“, – kalbėjo V. Mitalas.

Parlamento vadovės pavaduotojas taip pat teigė, kad krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas turėtų įvertinti, ar reikia keisti esamą tvarką dėl kompensacijos nuomai ir kariuomenės vadui skirti rezidenciją ar pan., bet sakė iš principo sutinkantis, kad „kariuomenės vadas galėtų ir turėtų būti apgyvendintas oriai“.

Naujienų portalas „15min“ antradienį pranešė, kad V. Rupšys kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už kuriuos nuomojasi butą iš savo sūnaus.

V. Rupšys tą pačią dieną pranešė nutraukiantis buto nuomos sutartį su sūnumi, nors interesų konflikto teigė nematantis. Kariuomenės vadas taip pat teigė nusižengimo dėl to, kad už valstybės skiriamas lėšas nuomojosi butą iš artimojo, nematantis, nes mokėjo mažiau nei rinkos kaina, o sūnus galėtų butą Vilniuje išnuomoti už brangiau.

Jis patvirtino besinaudojantis galimybe gauti apie 500 eurų siekiančius butpinigius, kurią turi kiekvienas Lietuvos karys, neturintis nekilnojamojo turto vietovėje, kurioje atlieka tarnybą. V. Rupšys turi nuosavybę Ignalinos rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
atvirai,per mazai pinigu

Anonimas

Anonimas portretas
lai grazina pinigus .....

Ar kariuomenės vado sūnus tarnavo kariuomenėje?

Ar kariuomenės vado sūnus tarnavo kariuomenėje? portretas
Politizuoti nereikia. Reikia išsiaiškinti, ar kariuomenės vado sūnus tarnavo kariuomenėje? Ar pasiruošęs ginti Lietuvą Tėvynę su ginklu rankose ? Ar yra tik verslininkas... Parašykit. O tada spręsime.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių