Quantcast

V. Prancietis pasiūlė laisvai pasirinkti, ar dalyvauti Seimo posėdyje

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako esąs užtikrintas, kad Seimo nariai nevyksta į komandiruotes užsienyje, nes jos yra atšauktos. Kartu jis išreiškė viltį, kad parlamentarai į užsienį nevyksta ir asmeniniais tikslais.

„Į komandiruotes taip, garantuoju, nes jos yra atšauktos. Dėl asmeninių kelionių, tai manau, kad visi pakankamai supranta, jog jų reikia atsisakyti“, – antradienį Seime sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, Seimo nariai, atsižvelgdami į savo sveikatos būklę, taip pat buvo paraginti laisvai pasirinkti, ar dalyvauti Seimo posėdyje.

„Neįspėjau nė vieno asmeniškai, bet buvo vienas kreipimasis. Tada man kilo mintis parašyti laišką ir visiems Seimo nariams pasiūliau – žinodami savo sveikatos būklę, jūs esate laisvi pasirinkti nedalyvauti Seimo posėdyje“, – pridūrė V. Pranckietis.

Jis pažymėjo, jog Seimas neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu, išskyrus komitetus ir komisijas, kuriems tokia galimybė bus įtvirtinta antradienį. Dėl to, V. Pranckiečio teigimu, parlamentarai į plenarinį posėdį tikriausiai rinksis jau kitą antradienį, kur spręs planuotus klausimus, pavyzdžiui, teisėjų skyrimą.

V. Pranckietis: turime rodyti pavyzdį – įvykdyti pareigą

V. Pranckietis sako, kad Seimas neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu, išskyrus komitetus ir komisijas, kuriems tokia galimybė bus įtvirtinta antradienį. Dėl to, V. Pranckiečio teigimu, parlamentarai į plenarinį posėdį tikriausiai rinksis jau kitą antradienį, kur spręs planuotus klausimus, pavyzdžiui, teisėjų skyrimą.

„Aiškumo jokio nėra ir negalėtų būti, kadangi turime reaguoti į situaciją. Jeigu rastų kažkokių sergančių žmonių Seime, tai tada turėtume tikrai labai aiškiai pasakyti, kad į karantiną einame visi kuriam laikui. Bet kokiu atveju, kai šiandien priimsime Statuto pataisą, kad komitetai ir komisijos galėtų dirbti nuotoliniu būdu, (...) jie turės tokią teisę. Seimas neturi kito būdo, kaip tik susirinkti fiziškai. Todėl planuojame, kad, jeigu viskas bus sėkmingai, galbūt kitą antradienį turėtume vėl susirinkti, tęsti darbą“, – antradienį Seimo posėdžio pertraukos metu žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Aiškumo jokio nėra ir negalėtų būti, kadangi turime reaguoti į situaciją. Jeigu rastų kažkokių sergančių žmonių Seime, tai tada turėtume tikrai labai aiškiai pasakyti, kad į karantiną einame visi kuriam laikui.

Tik pakeitus Konstituciją, atkreipė dėmesį Seimo pirmininkas, būtų galima organizuoti nuotolinį Seimo darbą, tačiau tai užtruktų.

„Jeigu pakeistume Konstituciją, tai taip pat užtruktų, tai tada galbūt galėtume numatyti ir nuotolinį kokį nors balsavimą, nuomonių pareiškimą Seime taip pat, bet tai yra ateities dalykas. Šiandien mokomės naujas pamokas, kurios dar yra be turinio, ir turime jas išmokti ateičiai tam, kad žinotume, kaip veikti tokiose situacijose. Lietuvoje niekada nebuvo tokios situacijos“, – pažymėjo V. Pranckietis.

Paklausus, kokius įstatymus Seimas svarstytų kitą antradienį, Seimo pirmininkas pabrėžė, kad numatytų klausimų yra daug.

„Daug klausimų yra, jei imtume normalią darbotvarkę – ir susijusių su virusu, pandemija, ir tų, kuriuos tęstinai turime veikti. Tarkime, Konstitucinio Teismo teisėjų paskyrimas, Aukščiausiojo Teismo pirmininko paskyrimas – tai yra svarbūs konstituciniai klausimai, kuriuos reikėtų spręsti“, – teigė V. Pranckietis.

„Turime rinktis ir rodyti ne patį geriausią, bet pavyzdį įvykdyti pareigą“, – pridūrė parlamento vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
VISOMS 'žiurkėms' - APKALTĄ iškart: ne tam mes jus rinkom kad pirmą bent kiek sunkesnę akimirką dezertyruotumėt!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių