Quantcast

V. Pranckietis nori susitikti ir su D. Grybauskaite, ir su S. Skverneliu

Šalies aukščiausioje valdžioje įsipliekus nesutarimams, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad artimiausiu metu norėtų susitikti ir su prezidente Dalia Grybauskaite, ir su premjeru Sauliumi Skverneliu.

„Reikia tiesiog kalbėtis. Į vieną ir į kitą sekretoriatą esame paskambinę ir paprašėme susitikimo. Aš prašiausi nuvažiuoti ir į vieną, ir į kitą instituciją atskirai“, - savo planais ketvirtadienį su žurnalistais pasidalino V. Pranckietis.

Parlamento vadovo teigimu, jis bandysiąs tiesiog kalbėtis, pavyzdžiui, apie tai, kaip galėtume spręsti šią situaciją dėl aplinkos ministro paskyrimo, kad „nedeklaruotų, jog pusę metų ministro nereikia“. „Taip negali būti“, - mano V. Pranckietis.

Trečiadienį prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Premjeras S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą. S. Skvernelio teigimu, prezidentė dar kartą parodė ne tik savo požiūrį į jo vadovaujamą Vyriausybę, tačiau ir norą destabilizuoti Vyriausybės darbą.

Ministerija turi turėti ministrą

V. Pranckietis nemano, kad Aplinkos ministerija galėtų iki vasaros likti be ministro.

„Ministerijos turi funkcionuoti, ir ministerija turi turėti ministrą. Manau, kad mes dar diskutuosime dėl to, kad kandidatūra būtų teikiama ar neteikiama. Reikėtų rasti tokį kandidatą, kuris būtų priimtinas visoms pusėms, kaip buvo priimtinas švietimo, mokslo ir sporto ministras, kultūros ministras“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovas atsisakė vertinti, ar premjeras S. Skvernelis, sakydamas, kad naujos ministro kandidatūros neteiks iki vasaros, galbūt pasikarščiavo.

„Visiškai neturiu čia noro vertinti. Manau, kad mes dalykiškai turime spręsti tas problemas, kurios yra valstybėje“, - sakė V. Pranckietis.

Kaip parlamento vadovas, jis teigė esąs konstituciškai atribotas nuo ministrų skyrimo, tačiau sakė, kad tarp anksčiau svarstytų kandidatų į aplinkos ministro postą jis matydavęs žmonių, kurie turėtų pakankamai kompetencijos.

„Kodėl toms kandidatūroms nebuvo pritarta, ne viską aš žinau“, - sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko vertinimu, Aplinkos ministerija yra labai sudėtinga, daugiašakė ministerija - tai aplinkos apsauga, statybos, miškai, atliekos, todėl ministras turi turėti daug kompetencijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH: "Trečiadienį prezidentė D. Grybauskaitė atmetė premjero S. Skvernelio siūlomą „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres" - tai Prezidentės KONSTITUCINĖ teisė, o štai premjeras ir vėl VAIKIŠKAI ėmė šakotis. Ir šiaip, jis totaliai ne savo rogėse sėdi, atvirai į Konstituciją spjauna - tai bandė ATVIRAI Seimą šokdint ("Jis šioks ir anoks, JIS nespėja MŪSŲ paruoštų įstatymų priimt" - juk įstatymus Seimas ruošia, Vyriausybės paskirtis juos vykdyti), dabar save VIRŠ Prezidentės kelia, savo milicininkiškas AMBICIJAS rodo. Įdomu kaip pas Sauliuką su gruziniškais genais - mums TIKRAI nereikia naujo Stalino. (o ir Seimo pirmininkas savo vietos nežino - jo teisė kelt nepasitikėjimo Premjeru klausimą, bet Prezidentė - ne jo nosiai).

Anonimas

Anonimas portretas
Mano nuomone, jei prezidentė parenka ministrus (kai kuriais atvejais net iš penkto siūlyto kandidato) , vadinasi vyriausybėje dirba jos parinkti kadrai, todėl už nesėkmingą vyriausybės veiklą turi atsakyti tas kas parenka ir tvirtina ministrus, tai yra prezidentas. Šiaip, tai valstybės valdyme jovalas. Ir kaip bus kitaip, jei žmogus atsisėdęs į seimo pirminnko kėdę pradeda mokytis kaip reikia vadovauti seimui. Juokinga, bet tai sistemos problema. Vyriausybė- turėtų būti: 1. Seimą išrenka žmonės. 2. Seimas išrenka premjerą. 3. Premjeras pasirenka ministrus, sudaro vyriausybę ir atsako už jos veiklą.. 4. Prezidentas stebi kad vyriausybė , pagal konstituciją dirbtų valstybei ir jos žmonėms . Už grubius konstitucijos pažeidimus, ar blogus darbus paleidžia vyriausybę.

Mikas

Mikas portretas
Teisingai,reikia pasikalbeti ir sutarti.Dirbti ne del žurnalistų , o del žmonių.Kalbetis ir bartis,kaip pašaliniai negirdi.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių