Quantcast

V. Pranckietis prakalbo ir apie galimą pasitraukimą iš partijos

Jeigu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos etikos komisija rekomenduotų iš Seimo pirmininko posto nesitraukianti Viktorą Pranckietį šalinti iš partijos, parlamento vadovas sako, kad tokiu atveju pats paliktų partiją.

„Jeigu etikos komisija rekomenduos pašalinti, tai aš nesuteiksiu tokios galimybės. Išėjimas iš partijos yra labai paprastas veiksmas: praneši skyriui, kad aš nesu partijos narys“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovo teigimu, jis dar nežino, ar partijos etikos sargai gavo kreipimąsi svarstyti jo elgesį.

„Čia reikėtų etikos komisijos paklausti, nes kol kas aš tik girdėjau pareiškimus, kad kreipsis į komisiją. Nežinau, ar kreipėsi, iki vakar kreipimosi nebuvo“, – sakė V. Pranckietis.

Išėjimas iš partijos yra labai paprastas veiksmas: praneši skyriui, kad aš nesu partijos narys.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad artimiausiu metu „valstiečių“ partijos valdyba ketina kreiptis į partijos etikos komisiją, kurios prašys įvertinti Seimo pirmininko V. Pranckiečio elgesį.

„Partijos valdyba, tikiuosi, kreipsis į partijos etikos komisiją dėl elgesio įvertinimo, kad ateityje posėdžiausianti taryba galėtų turėti etikos komisijos sprendimą“, – trečiadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Į klausimą, ar gali būti siūloma šalinti V. Pranckietį iš partijos, R. Karbauskis atsakė: „drįstu manyti, kad taip“.

„Šiuo atveju manau, kad turėsime sprendimus, kurie parodys, kad yra vis dėlto kažkokia partinė drausmė. Dar sykį pakartosiu, kad tai nieko bendro su manimi kaip su asmeniu neturi. Jis buvo mano mokytojas, aš jį pats rekomendavau į Seimo pirmininkus. (...) Iš tikrųjų mes apie V. Pranckietį niekada nešnekėjome, niekada jo pavardės ir vardo neminėjome. Mes šnekėjome apie Seimo pirmininko poziciją, kuri atsiranda derybose ir keičiasi tik derybų metu“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ partijos etikos sargams vadovauja Kovo 11-osios Akto signataras Leonas Apšega.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika  portretas
Karbauskis plačiai yra užsimojes,tik ar ne per daug.Reikia su juo irgi vieną kartą žaisti,o be to jis jau jokios pagarbos iš žmonių neturi.Labai taikliai pasakė Gentvilas ,,nykštukas drumstukas,, jam tikrai laikas drumsti vandenį ir savo ambicijas rodyti šalyje.Tiesiog ima pyktis dėl jo elgesio.Argi nėra etikos komisijos ir laikas tai užkirsti kelią,nes daro gėdą prieš visą pasaulį.

...

... portretas
Negi ši 'lygesnė kiaulė' sutiks savo noru lovį palikt? :/

Si

Si portretas
Ir pašalintas iš partijos turi teisę likti semo pirmininku. Taip ,kad karabaso triukai neišdegs.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių