Quantcast

V. Pranckietis užtikrintas: Seime pritrūktų balsų jį atstatydinti

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako puikiai žinantis, kad parlamente neužtektų balsų jį atstatydinti iš pareigų.

„Puikiai žinau, kad tų balsų neužteks, tad iniciatoriams būtų labai sudėtinga apsispręsti tai daryti, nes būtų įsirodymas, kad šitas veiksmas yra neteiktinas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovas.

Atleisti Seimo pirmininką būtų galima tik pareiškus jam nepasitikėjimą ir, jeigu per slaptą balsavimą, už tai būtų ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Puikiai žinau, kad tų balsų neužteks, tad iniciatoriams būtų labai sudėtinga apsispręsti tai daryti, nes būtų įsirodymas, kad šitas veiksmas yra neteiktinas.

„Valstiečių“, „tvarkiečių“ ir „socialdarbiečių“ lyderiai yra pasirašę memorandumą, pagal kurį Seimo pirmininko pareigos turėtų pereiti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis atsisako atsistatydinti. Jis būtų priverstas trauktis iš pareigų, jei už tai balsuotų daugiau kaip pusė visų Seimo narių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis Seimo pirmininkas sako, kad su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu bendravimas šiuo metu vyksta tik per žiniasklaidą.

„Tų santykių dabar nėra. Per viešą erdvę man kas nors parašoma, tai aš per viešą erdvę turiu atsakyti“, – sakė V. Pranckietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
gerb. p. Pranckieti, juk negalite nepastebėti, kad Karbauskis jau priėjo liepto galą bemeluodamas, beapkalbinėdamas kitus, ypač Landsbergius, bematydamas ir begirdėdamas tik save, todėl, kiek tik galire, priešinkitės susireikšminusio Karbauskio sauvalei. Tauta - su Jumis.

JONAS

JONAS portretas
PRANSKIETI NEDURNINK ZMONIU DABAR JAU ZMONES REIKALAUJA KAD BAIGTUM CIRKUS PASKAITYK KOMENTARUSW KO TEN I TA UKRAINA PINIGUS METIT VYKSTI AR GRYBES UZDUOTI VYGDAI RASYK PAREISKIMA IR ATSIPRASYK TAUTOS LANSBERGINI LANSBERGUI PREZIDENTO TITULA NESUTEIKEI ZMONES Apgaut nepavyko tai dabar pinigus metai grybes zadanijas vygdai

...

... portretas
Nuvysi čia KIAULĘ nuo lovio, jos juk LYGESNĖS (ypač dar kėdę gavusios).
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių