Quantcast

V. Ušackas ragina atidėti konservatorių pirminius rinkimus

Diplomatas Vygaudas Ušackas antradienį paragino iki gruodžio mėnesio atidėti Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirminius kandidato į prezidentus rinkimus, kad būtų sudaryta teisė balsuoti užsienyje gyvenantiems piliečiams.

„Palaikau JAV ir Didžiosios Britanijos lietuvių iniciatyvą ir pritariu jų siūlymui atidėti TS-LKD atvirus pirminius rinkimus iki gruodžio mėnesio, o per tą laiką rasti ne tik tinkamą sprendimą leisiantį užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams dalyvauti demokratijos šventėje, bet ir surengti, pavyzdžiui, Londone ir Čikagoje, TS-LKD atvirų pirminių rinkimų debatus“, – viešame pareiškime rašo V. Ušackas.

„Priešingu atveju, demokratijos šventė rizikuoja virsti uždaru draugų ir artimųjų vakarėliu, į kurį patenkama tik su asmeniniais kvietimais“, – teigė jis.

Pasak V. Ušacko, užsienio lietuviams nesuprantama, kaip šiame technologijų amžiuje galima nerasti tinkamų būdų užtikrinti balsavimo procedūrą JAV, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Norvegijoje, Vokietijoje – šalyse, kur gyvena šimtai tūkstančių Lietuvos piliečių.

„Tokia situacija nesuprantama ir man. Per pastaruosius 5 mėnesius ne kartą kreipiausi į partijos vadovus klausdamas ar bus ir kaip bus suteikta galimybė užsienio lietuviams balsuoti atviruose pirminiuose TS-LKD rinkimuose. Kiekvieną kartą būdavau patikinamas, kad sprendimo ieškoma ir jis bus rastas, tačiau dabar paaiškėjo, kad tai tebuvo pažadai“, – teigė V. Ušackas.

Konservatorių partijos atstovai teigia, kad pirminiai rinkimai užsienyje nerengiami atsižvelgus į dalies užsienio skyrių perspėjimus, kad šie neturės išteklių tinkamai organizuoti rinkimus.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis antradienį BNS teigė, kad pirminių rinkimų tvarka ir datos jau patvirtintos, „o taisyklės kampanijos eigoje paprastai nekeičiamos“.

„Rinkimų taisyklės vienodos ir lygios visiems“, – teigė partijos vadovas.

Jo duomenimis, balsuoti dėl TS-LKD kandidato į prezidentus jau užsiregistravo daugiau kaip 5 tūkst. partijai nepriklausančių žmonių.

„Užsienyje balsavimas nenumatytas, nes turime tik penketą skyrių, kurių atstovai patys informavo, kad neturi nei vietos, nei pakankamai žmogiškų resursų užtikrinti balsavimo sklandumą. Tačiau gerbiamo V. Ušacko prašymą persiųsiu įvertinti Centrinei rinkimų komisijai“, – teigė G. Landsbergis.

„Galbūt gerbiamas Vygaudas pasirinko pirminių rinkimų kampanijoje formuoti savo įvaizdžio strategiją kaip tariamai skriaudžiamo. Tokia teisę jis turi, tik balsavimas parodys, kiek ji efektyvi“, – svarstė partijos vadovas.

Pirminiai rinkimai planuojami lapkričio 3-4 dienomis. Juose V. Ušackas turėtų varžytis su Seimo nare Ingrida Šimonyte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas gali už lezbe balsuoti,o tegul negalvoja,kad mes pamiršome kiek sveikatos,pinigų atėmė iš pensininkų,vaikų.Kur dingo mūsų pinigai Praskolino Lietuvą,dabar dar ekonomikos ministras sako,kad artėja krizė,o kas ją padarė Šimonytė,Kubilius su savo mafijozų pedofilų,lezbiu klanu.Kas dar bus.Visi tik skėsčioja rankomis nežino kaip čia yra apsimeta nekaltais avinėliais Prisikimšo pinigų pilnus maišus ir ant liaudies nusispjauti.Tai štai.kokią turime savo išrinktąją valdžią.Neduoda net gyvenantiems užsienyje balsuoti,o kas mus išvyjo iš šalies,ar ne Šimonytė,Kubilius,nes jeigu būtume pasilyke tai kažin ar būtume gyvi.Kiek jie nuvarė ı kapus žmonių,reikėtų paskaičiuoti.Juos jau seniai reikia teisti,nes jie vykdė mūsų naikinimą.Mes esame lietuviai ir turime teisę balsuoti.

...

... portretas
Savo vierchus galėsit Lukiškėse išsirinkt.

?

? portretas
nesuprantu kodėl tos parazitų partijos nesodiną į cypė ,kiek ji pridarė nuostoliu Kaunui ir visai šaliai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių