Quantcast

V. Zelenskis Vilniuje pasirašė 10 metų saugumo susitarimą su Latvija

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pranešė, kad jis su kolega iš Latvijos pasirašė dvišalį saugumo susitarimą, Lietuvoje surengęs derybas su kitais lyderiais dėl paramos karo nuniokotai šaliai.

„Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius ir aš ką tik pasirašėme dvišalę saugumo sutartį [...] Joje numatyta, kad Latvijos metinė karinė parama Ukrainai sudarys 0,25 proc. BVP. Latvija taip pat įsipareigojo 10 metų padėti Ukrainai kibernetinės gynybos, išminavimo ir bepiločių technologijų srityse“, – socialiniame tinkle „X“ paskelbė V. Zelenskis.

E. Rinkevičiaus atstovas kiek anksčiau naujienų agentūrai LETA sakė, kad Vilniuje ketvirtadienį vykstant Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimui Latvijos ir Ukrainos prezidentai pasirašys ilgalaikį saugumo susitarimą.

Latvijos užsienio reikalų ministerijos teigimu, susitarime „išreiškiama aiški ir tvirta parama Ukrainai kovoje su agresoriumi“.

Joje numatoma visų formų ilgalaikė pagalba Ukrainos gynybai nuo agresijos, taip pat Latvijos parama Ukrainai jos kelyje į narystę Europos Sąjungoje (ES) ir NATO, nurodė ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
išskrido ....... juk savaitgalis

visi jus LERVOS KREMLINES

visi jus  LERVOS KREMLINES portretas
arba kitaip tariant financiniai invalidai BERASCIAI barsukai ble...SKAITIKIT ir isidemekit : valstybes biudzeto deficitas yra 3%bvp... kad gyvent biski blogiau nei gyvenom ( bus palukanu pasekmes ) T.Y. mes turesim pasiskolint is uzsienio su zveriskom palukanom tuos 3% + tuos 0.25% mes pasiskolinsim ir atiduosim ir like 3% bus ne 3.25% bet bus visi 3.5% arba net 4%... nes tie 0.25% bvp yra investuojami ne lietuvoj... mes skolinames tam kad investuot lietuvoj bet ju neinvestuojam lietuvoj juos atiduodam nax... a paskola tai ant musu kalklo... ir musu vaiku kaklo... amerikonai ir alglai spekuliantai gyvens gerai...a mes skolose verksim ir vergausim... todel as uz tai kad tie kam pinigu reikia tegu eitu skolintis patys savo vardu...arba tie kas nori dalint dovanas - tegu dalina is savo asmenines kisenes... mano vardu reikalauju nei paskolu nei skolu nei dovanu nedalint... su pagarba politikams PSD vezdu ir vakcinomis uzdusintas prievolininkas busto paskolu bankomato vergas ...

tam antram >> rokas - Tu DEBILAS

tam antram >> rokas - Tu DEBILAS portretas
`
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių