Quantcast

Valdančiųjų sukritikuota A. Skaisgirytė: nesuprantu, apie kokią šlovę kalba A. Bilotaitė

Kritikos dėl savo pasisakymo apie Vyriausybės darbą nelegalių migrantų krizės metu iš premjerės Ingridos Šimonytės ir valdančiųjų sulaukusi prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė savo žodžių neišsižada.

Priešingai, šalies vadovo Gitano Nausėdos patarėja stebisi vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės pareiškimu, kad Prezidentūra esą nori pasišildyti Vyriausybės, kovojančios su migrantų krize, šlovės spinduliuose.

„Tikrai keista buvo girdėti, kad Prezidentūra nori šlovę nuo Vyriausybės nuimti ar kažkaip šlovės spinduliuose šildytis. Apie kokią šlovę kalbame, kai krizė dar nėra išspręsta?“ – interviu LRT radijui stebėjosi A. Skaisgirytė ir toliau tikino, kad Vyriausybė nelegalių migrantų srautus per Lietuvos – Baltarusijos pasienį suvaldė pavėlavusi.

Apie kokią šlovę kalbame, kai krizė dar nėra išspręsta?

„Šiuo momentu mums pavyko šią krizę suvaldyti, ir tai yra gerai. Kad buvo per vėlai pradėta daryti – tai yra akivaizdu, ir to įrodymas yra 4 tūkst. nelegalių migrantų, kurie yra šiuo metu Lietuvoje“, – sakė patarėja.

„Teigti, kad yra (Vyriausybės pasiekta – ELTA) šlovė jokiu būdu nebūtų galima“, – akcentavo ji.

A. Skaisgirytė tikino, kad savaitės pradžioje pačios pažymėtas prezidento indėlis raginimais ir pokalbiais su Vyriausybe prisidėti prie nelegalių migrantų krizės valdymo nėra iš piršto laužtas.

„Prezidentas ragino Vyriausybę ir konkrečiai Vidaus reikalų ministeriją aktyviau spręsti krizę nuo pat pradžios: birželio pradžioje, berods, jis šiuo klausimu pirmą kartą susitiko su ministre Bilotaite. Vėliau įvyko net dvi Valstybės gynimo tarybos, kuriose buvo svarstomas nelegalios migracijos klausimas: viena vyko birželį, kita – liepos mėnesį. Ir tik rugpjūčio pradžioje gimė operacijos vadovės sprendimas dėl to, kad nelegalių migrantų reikia neįleisti į Lietuvos teritoriją. Vėlgi du mėnesiai buvo gana chaotiško tvarkymosi“, – aiškino S. Skaisgirytė.

Be to, tikino ji, prezidentas klausimą kėlė europiniu mastu.

„Prezidentas šį klausimą dar gegužės mėnesį kėlė ES vadovams. Jau tada buvo aišku, kad susiduriame su reiškiniu, kuris turi rūpėti visai ES. Tai, kas nuo jo priklauso tarptautinėje plotmėje, jis jau darė“, – teigė patarėja, pažymėdama, kad Valstybės gynimo tarybą prezidentas sušaukė, matydamas, kad reikalai šalies viduje užklupusios krizės atžvilgiu nėra tvarkomi gerai.

„Kai prezidentas matė, kad, deja, nevyksta reikalai, tai ir sušaukė Valstybės gynimo tarybą, kaip instrumentą duoti postūmį tolimesniems veiksmams. Tai pasiteisino, nes reikalai pradėjo judėti“, – sakė A. Skaisgirytė.

Galiausiai patarėja nepriėmė kritikos dėl to, kad pats prezidentas nelegalių migrantų krizės pradžioje, apžvalgininkų požiūriu, neskubėjo sušaukti VGT.

 „Tam, kad būtų pradėta valdyti krizė, nebūtina laukti Valstybės gynimo tarybos“, – akcentavo A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad valdančiųjų ir premjerės kritikos susilaukė šią savaitę išsakyta A. Skaisgirytės replika dėl nelegalių migrantų krizės valdymo. Kalbėdama „Žinių radijui“ patarėja teigė, kad tik po pokalbio su prezidentu iki tol prastai besitvarkiusi Vyriausybė ėmėsi ryžtingų sprendimų suvaldant migrantų krizę.

„Jeigu pačioje pradžioje matėme, kad sekasi tvarkytis gana prastai, tai maždaug po mėnesio situacija pagerėjo, kai po sušauktos Valstybės gynimo tarybos ir aiškaus prezidento pokalbio su premjere, vidaus reikalų ministre ir kitais ministrais buvo imtasi ryžtingų priemonių“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė prezidento vyriausioji patarėja. 

Prezidento vyriausiosios patarėjos pasisakymą dėl Vyriausybės darbo nelegalių migrantų krizės metu antradienį sukritikavo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. A. Skaisgirytės poziciją, esą Vyriausybė ryžtingų veiksmų suvaldant nelegalių migrantų krizę ėmėsi tik po sušauktos Valstybės gynimo tarybos (VGT) ir aiškaus pokalbio su šalies vadovu, A. Bilotaitė įvertino kaip norą „pasišildyti kitų pasiektoje šlovėje“.

Kiek anksčiau premjerė Ingrida Šimonytė taip pat kritiškai sureagavo į šį pasisakymą.

„Bandau prisiminti tą „aiškų pokalbį“. Gal be reikalo tikiuosi, kad kiti politikai, o ypač jų vardu kalbantieji, irgi vertina savo nuopelnus su tinkamu saiku. Bet norėčiau vis dar tikėtis“, – feisbuke antradienį rašė premjerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butent ....,,apie kokiaa slove kalba Bilotaite,,,

butent ....,,apie kokiaa slove kalba Bilotaite,,, portretas
kada konservatdegeneratu ir iskrypeliu gaujos valdomoj lietuvoj ,,provalas,, ant ,,provalo,,, antraip sakant sudas sude..... tragedija viuose kampuose ... o si konservuota dura kliedi apie kazkokia tai slove.....

Augis nesvarbu

Augis nesvarbu portretas
Gera šlovę kurią galima pasigirti afganistaniečių vaikšto per sieną kur nori ir kada nori obilotaite apsimelavusi iki ausų kad jų Lietuvoje nera

Tikrai

Tikrai portretas
pritarčiau nuomonei, kad visais įmanomais būdais Prezidentūra nori šlovę nuo Vyriausybės nuimti ar kažkaip šlovės spinduliuose šildytis. Tai akivaizdu. Būtų geriau, kad Prezidentūra labiau pradėtų dirbti nei girtis apie tariamai padarytus darbus. Daroma didžiulė klaida aiškintis santykius per masines informavimo priemones. Ypač to neturėtų daryti Prezidentūra, nes nesolidu ir dar labiau menkina Prezidentūros įvaizdį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių