Quantcast

Valdantieji primiršo pažadus imtis „bambalinio“ alaus ribojimų

  • Teksto dydis:

Praėjus pusei metų nuo valdančiųjų „valstiečių“ pažadų kreiptis į Europos Komisiją dėl vadinamojo „bambalinio“ alaus ribojimų aiškėja, kad jokie žingsniai šia linkme nepadaryti, rašo portalas delfi.lt.

Dar praėjusiais metais valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai žadėjo, kad prie šio klausimo - stipriojo alaus plastikinėje taroje ribojimų - bus sugrįžta Seimo rudens sesijoje. Kliūtimi spartesniam sprendimų priėmimui buvo įvardintas apsisprendimas kreiptis į Europos Komisiją (EK), atsiklausiant, ar Lietuva galėtų įvesti ribojimus stipriojo alaus taros dydžiui.

Problemą žadėta nagrinėti remiantis Latvijos, gavusios EK leidimą įvesti tam tikrus ribojimus „bambaliniam“ alui, pavyzdžiu. Priėmus vienašališkus sprendimus, Lietuvai esą galėjo grėsti EK sankcijos dėl laisvo prekių judėjimo ribojimo. Valdantieji, kalbėję tiek apie stipraus alaus taros talpos, tiek apie alkoholio koncentracijos mažinimą, žadėjo pavesti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui atlikti apžvalgą, kurios argumentais būtų remiamasi derantis su EK.

Tačiau, kaip rašo delfi.lt, žadėtų kreipimųsi nebūta iki šiol.

„Nežinau. Reikia sugrįžti prie šitos temos ir pažiūrėti“, – ketvirtadienį portalui sakė Seimo vicepirmininkė R. Baškienė, paklausta, kokie sprendimai rengiami dėl „bambalių“ ribojimo. Ji aiškino, kad neseniai pasibaigusioje parlamento rudens sesijoje dėmesys buvo sutelktas į biudžeto priėmimą ir „Sodros“ klausimus, todėl dėl „bambalių“ valdantieji „šiek tiek užsimiršo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Urte

Urte portretas
Negali buti,tik pamanyk,jei bambalini uzdraustu,butu proga vel organizuoti piketa ,surinkus bomzus.kas gere si bruda tas ir gers,juk cukrine irgi ,dar prie sovietu,gere,nors tada ,kaip bebutu keista,jau rase laikrasciuose,ispedavo,kad pavojinga gyvybei,visvien gere.o kodel nera istirta sis bambalinis alus,jei jis pavojingas gyvybei,tegul gamina gera bambalini,tegul geria,nes vyrai gere vyrai gers,kol i karsta jie nuvirs.

bambaliniai- kolchoznikų rinkėjai

bambaliniai- kolchoznikų rinkėjai portretas
užpiltomis smegenimis lengviau atiduoti balsą už kaulą, pametėtą nuo pono stalo.

Tučkus

Tučkus portretas
Tik pyst, uždraust ir problemos išsispręs. Mulkiai jūs mulkiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių