Quantcast

„Valstiečiai“ dėl S. Gentvilo kreipėsi į prezidentą, premjerę ir prokurorus

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei LVŽS frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, premjerę Ingridą Šimonytę bei Generalinę prokuratūrą dėl aplinkos ministro Simono Gentvilo galimai neteisėtų veiksmų.

Išplatintame pranešime teigiama, kad susirūpinimas dėl aplinkos ministro skaidrumo ir veiklos teisėtumo kilo po to, kai vakar LVŽS frakcija surengė susitikimą su Aplinkos apsaugos departamento vadove p. Olga Vėbriene. Šio posėdžio metu O. Vėbrienė nurodė, kad antrąją ar trečiąją ministro darbo dieną S. Gentvilas ją buvo išsikvietęs pasiaiškinti, kodėl ji prokuratūrai perdavė informaciją apie galimai neteisėtus veiksmus ir prokuratūros paprašė ginti viešąjį interesą aplinkosaugos srityje.

„Buvo aiškiai pasakyta, kad tokių veiksmų daugiau ateityje nebūtų. Kad mes turėtume kažkaip išsiaiškinti viduje, išsiaiškinti, susitarti ir skalbinių į viešumą nenešti“, – kalbėjo ji LVŽS frakcijoje.

LVŽS pirmininko R. Karbauskio teigimu, tokią aplinkos ministro S. Gentvilo veiklą galima suprasti kaip spaudimą valstybės pareigūnams, nurodymą slėpti padarytus galimai neteisėtus veiksmus, jų nepranešti teisėsaugos institucijoms, o ministro priekaištai dėl to, kad prokuratūra informuota – tiesiog nesuvokiami teisinėje demokratinėje visuomenėje.

„Kaip kitaip suprasti S. Gentvilo veiksmus, kurie panašūs į neteisėtų veiksmų slėpimą? Iš kokių paskatų tas daroma? Ypač žinant, kad jį delegavusi partija jau kurį laiką klimpsta politinės korupcijos byloje? Akivaizdu, kad tai neskaidrus teisei prieštaraujantis elgesys, juo labiau kad prokuratūra, gavusi O. Vėbrienės pranešimą, jau kreipėsi į teismą, gindama viešąjį interesą ir prašydama panaikinti vienai atliekas tvarkančiai įmonei galimai neteisėtai suteiktus taršos leidimus. Toks ministras negali toliau eiti savo pareigų, nes jis atstovauja tikrai ne aplinkosauginiams interesams. Jo elgesys mums atrodo neskaidrus“, – sako LVŽS pirmininkas R. Karbauskis.

Kaip kitaip suprasti S. Gentvilo veiksmus, kurie panašūs į neteisėtų veiksmų slėpimą? Iš kokių paskatų tas daroma? Ypač žinant, kad jį delegavusi partija jau kurį laiką klimpsta politinės korupcijos byloje?

„Dėl to kreipėmės į prezidentą bei premjerę, prašydami įvertinti aplinkos ministro S. Gentvilo veiksmus bei atsakyti, ar šiuo ministru jie dar vis pasitiki, taip pat ar juo gali pasitikėti visuomenė, kurios interesas – aplinka, o ne teršėjais besirūpinantis ministras. Prokuratūra taip pat yra informuota apie su teise nesuderinamus ministro veiksmus ir paprašyta juos įvertinti“, – pranešė „valstiečių“ lyderis.

Pasak LVŽS frakcijos seniūnės A. Norkienės, S. Gentvilo elgesys nesuderinamas su skaidrumo, viešumo, atsakingo valdymo principais bei politiko etika.

„Ypač daug susirūpinimo kelia tai, kad spaudimas O. Vėbrienei daromas net tuomet, kai ji jau turi pranešėjo statusą. Dėl to LVŽS kreipimesi į Generalinę prokuratūrą prašoma įvertinti, ar tokiais veiksmais S. Gentvilas, galimai spausdamas valstybės pareigūną, kuris dabar yra pripažintas pranešėju, nepranešti teisėsaugai apie galimai daromus neteisėtus veiksmus, nepadarė teisės aktais draudžiamų veikų, tarp jų – veikų, kurios nurodytos Baudžiamojo kodekso 238 straipsnyje (Nepranešimas apie nusikaltimą). Prokuratūra turi visas galimybes tai įvertinti ir tikime, kad apgins sąžiningus žmones, kurie nebijo atskleisti teisės aktų pažeidimų ir atlieka savo pareigą valstybei“, – sako LVŽS frakcijos seniūnė A. Norkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

c

c portretas
durnelis

susimastes

susimastes portretas
Slyksciai slykstu kad Ministro poste nespejo susilti koju o Ministerijoje jau verda JOVALAS ka reiskia kada i Ministro pareigas skiriamas Ministerijai vadovauti patirties neturintis zmogelis bet kiek teko skaityti turi daug patirties ir sugebantis prasukti JUODA BIZNI

Pilietis

Pilietis portretas
Šis vadinamas žmogumi ministras niekada neatsistatydins pats, tai žmogus kuriam žodžiai: garbė, sąžinė, padorumas nebuvo žinomi iki šiol, o dabar šiam jaunam papuržandžiui atsidarė dangaus turtų vartai. Jeigu net kojų padoriai neapšilęs išdirbinėja tokius dalykus, tai po ketverių metų, prie jūros, vietoj miško bus plėšinių žemė. Manau ir kas čia mums gali padėti, jei ne mes patys, juk žmonės balsavo už jį, nejau mirusios sielos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių