Quantcast

„Valstiečiai“ nuo ketinimų inicijuoti interpeliaciją A. Dulkiui neatsitraukia: rinks parašus

„Valstiečiai“ nuo ketinimų inicijuoti interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui neatsitraukia – artimiausiu metu žada pradėti rinkti parašus.

Šią Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime iniciatyvą ketina palaikyti ir kitos opozicinės frakcijos. Nors Seimo opozicija pripažįsta, kad praktiškai nėra šansų, jog A. Dulkys iš posto bus patrauktas interpeliacijos būdu, vis tik, pasak politikų, tai puiki proga iš ministro gauti atsakymus, susijusius su pandemijos valdymu.

„Šiandien derinome klausimus, dabar jau bandome redaguoti, tai artimiausiu metu, manau, pradėsime rinkti parašus. Jeigu ne ketvirtadienį, tuomet tikrai antradienį“, – Eltai teigė LVŽS frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė.

G. Paluckas: prieš apsispręsdami kviesime A. Dulkį į frakciją

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime narys Gintautas Paluckas turi pastabų „valstiečių“ parengtam interpeliacijos tekstui.

„Su mumis nederinta kolegų iniciatyva. Mes, tiesa, esame matę tą galimą interpeliacijos, tai yra klausimų tekstą. Tas tekstas šiek tiek „kūdas“, jei taip lietuviškai pasakyti, jame galbūt daug yra tam tikrų emocijų ar samprotavimų, bet mažai klausimų, kurie interpeliacijai, kaip žanrui, priklauso“, – Eltai teigė G. Paluckas.

Nors politikas neatmeta galimybės, kad interpeliaciją socialdemokratai palaikys, vis tik, pasak jo, frakcija visų pirma sieks su A. Dulkiu susitikti asmeniškai frakcijos posėdyje. G. Palucko teigimu, nuo šio pokalbio ir priklausys socialdemokratų galutinis apsisprendimas dėl interpeliacijos.

„Mes labai stengiamės irgi nesukelti papildomo chaoso esant ir taip nelengvai situacijai dėl pandemijos valdymo. Bet jeigu nemato reikalo pats ministras bendrauti, diskutuoti, šnekėti ar priimti siūlymus, tai tada mes svarstysime visus variantus, visas alternatyvas, kaip elgtis toliau. Bet kol kas dar norėtume išmėginti tą diskusijos kelią ir užduoti tuos klausimus jam atvykus į frakciją“, – sakė jis.

S. Skvernelis: gali būti, kad ir mūsų palaikymas bus

Savo ruožtu Seimo demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis teigia, kad tikėtina, jog jo vadovaujama frakcija palaikys „valstiečių“ iniciatyvą dėl interpeliacijos.  

„Pateikė kolegos „valstiečiai“ tuos klausimus, kurie yra diskusiniai dar, matyt. Tikrai galbūt bus dar ir pasiūlymų, galbūt ir kai kuriuos klausimus konkretins, kai kurių atsisakys, tai žiūrėsime, kaip toliau bus. Mes, aišku, frakcijoje detaliai nesvarstėme, bet greičiausiai, priklausomai nuo tų temų, kurios bus keliamos, gali būti, kad ir mūsų bus palaikymas“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

Aišku, suprantame, kad be daugumos balsų čia nieko neįmanoma padaryti.

„Mes matome tas problemas, kurios yra, pakankamai dideles problemas ir, matyt, interpeliacija yra viena iš tų būdų, kur ministras gauna Seimo tribūną atsakyti į tuos klausimus ir galbūt priekaištus ir po to sprendžiama, ar pritarti atsakymams, ar ne“, – pridūrė jis.

Nors politikas pripažįsta, kad be palaikymo iš daugumos ministro atstatydinimas interpeliacijos būdu neįmanomas, tačiau, pasak jo, tai būtų puiki proga A. Dulkiui užduoti klausimus.

„Aišku, suprantame, kad be daugumos balsų čia nieko neįmanoma padaryti, bet, manau, tam, kad ministrui būtų galima atsakinėti iš Seimo tribūnos į tokius klausimus laikas jau yra pribrendęs“, – sakė S. Skvernelis.

„Tai mes frakcijoje apsvarstysime ir tada priimsime sprendimą bendrą. Mes matome, kad daug klausimų susikaupusių ir ministras į tuos klausimus turėtų atsakyti“, – patikino jis.

V. Fiodorovas: iš mūsų parašų interpeliacijai tikrai bus

Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas taip pat tikina, kad jo vadovaujama frakcija nėra patenkina A. Dulkio darbu. Todėl, pasak jo, Seimo „darbiečiai“ interpeliaciją ministrui palaikys.

„Kad nepatenkintų ministro darbu yra daug, tai faktas. Kad nepatenkinti net patys valdantieji ministru, tai akivaizdžiai matyti, nes ministras yra dingęs iš viešosios erdvės, matyt, jiems patiems nepatinka, kaip vyksta komunikacija ir tvarkymasis su reikalais. Kad darys interpeliaciją „valstiečiai“, tai irgi buvo tai jau seniai viešoje erdvėje diskutuojama“, – sakė V. Fiodorovas.

Kad nepatenkintų ministro darbu yra daug, tai faktas. Kad nepatenkinti net patys valdantieji ministru, tai akivaizdžiai matyti, nes ministras yra dingęs iš viešosios erdvės.

„Iš mūsų parašų interpeliacijai tai bus tikrai. Tiek mūsų partijos pirmininkas, tiek atskiri frakcijų kolegos ne kartą pasisakė, kas nepatinka ministro darbas“, – pridūrė jis.

Vis tik Seimo narys taip pat antrina S. Skverneliui, teigdamas, kad vargiai tikėtina, jog A. Dulkys iš ministro posto bus patrauktas interpeliacijos būdu.

„Istorija rodo, kad nė vienas nėra kritęs interpeliacijos būdu iš ministrų, tai šansų, matyt, nėra daug. Bet kad reikia tokiu būdu padaryti diskusijas, kad ministras atsakytų į klausimus, prisiimtų gal kažkokios atsakomybės, tai taip“, – teigė V. Fiodorovas.

R. Tamašunienė: manau, daugelis frakcijos narių interpeliaciją palaikys

Lietuvos regionų frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė taip pat teigia, kad jos vadovaujama frakcija linkusi palaikyti interpeliaciją A. Dulkiui.

„Mes aptarsime plačiau frakcijoje, bet, kiek žinau nuomonę iš mūsų Seimo frakcijos narių, tai tikrai galvojame, kad pandemijos valdyme, komunikacijos srityje galėtų būti daug geriau. Jei sveikatos srities atstovas būtų ministru, frakcijos narių vertinimu, būtų valdymas daug efektyvesnis, nes pagal pandemijos rodiklius matome, kad net ir su skiepais šis ruduo neatrodo geriau už praeitą rudenį, kai tų skiepų dar nebuvo“, – Eltai teigė R. Tamašunienė.

„Todėl, aš manau, kad daugelis frakcijos narių palaikys interpeliacijos projektą ir bus galimybė dar kartą išklausinėti ir galbūt sužinoti galų gale pandemijos valdymo planą, kurio mes laukiame“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Kuo greičiau tuo geriau,nes kaip ne specialistas tampa vadovaujančiu tai kaip višta be galvos Mes visi laukiam šio momento,nes tai beprotiški jo veiksmai kur nukenčia ne tik suauge bet dar dabar ir psichologiškai paveiks mūsų vaikus.Dar laukiam ir dėl Armonaitės,Danielės,Raškevičiaus pašalinimo iš seimo,o tuo labiau iš mūsų akyračio.Jie teršia mūsų protėvių atminimą mūsų Marijos žemę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių