Quantcast

„Valstiečių“ lyderis norėtų, kad dėl I. Rozovos būtų atliktas tyrimas

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad būtina atlikti parlamentinį tyrimą dėl Seimo narės Irinos Rozovos, tačiau nekomentuoja politikės galbūt nuslėptų sąsajų su Rusijos pareigūnais.

Pasak jo, į visus klausimus atsakys Seimo komiteto inicijuotas tyrimas.

„Aš suprantu, kad komitetas nutarė tyrimą atlikti, tai būtina padaryti, kad būtų išsiaiškintos visos aplinkybės“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, kaip vertina apie parlamentarę paaiškėjusią informaciją, „valstiečių“ lyderis tvirtino: „Aš nežinau aplinkybių, aš manau, kad tyrimas turėtų atsakyti į tuos klausimus pilna apimtimi“.

„Šiandien nesinorėtų spekuliuoti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai Seime priklausanti Rusų aljanso narė I. Rozova aktyviai neveikia valdančiojoje koalicijoje.

Tyrimas turėtų atsakyti į tuos klausimus pilna apimtimi.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) trečiadienį paskelbė inicijuojantis parlamentinį tyrimą, kur bus aiškinamasi, ar I. Rozovai gali būti pradėtas apkaltos procesas, kai ji prieš pusantrų metų žvalgybos pareigūnams neatskleidė bendraujanti su Rusijos diplomatais ir dėl to negavo leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

Komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas sakė, kad planuojama aiškintis, kaip vertinti ir kitus politikus, anot jo, seniai žinojusius apie nuslėptus ryšius, bet nesiėmusius aktyvių veiksmų užkardyti grėsmių nacionaliniam saugumui.

Duomenys apie politikės ryšius paaiškėjo Seimo NSGK pradėjus aiškintis I. Rozovos dalyvavimo Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje Gruzijoje šių metų birželį aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Apsimeta durneliu,o jie prisijungė ? Yla išlindo labai greitai.Bus toliau dar gražiau.

o

o portretas
kalba tik del ivaizdzio buktai as neprieko???.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių