Quantcast

A. Veryga apie SAM pirktas teisines paslaugas ir fotosesiją: pinigučiai keliauja „tra ta ta“

Po laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ skandalo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) visuomenei pateikė viešųjų pirkimų ataskaitą. Dėl įvardytų sumų galvą kraipė ne vienas, o štai buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šią ataskaitą nusprendė paanalizuoti detaliau.

Viešojoje erdvėje savaitės pradžioje pasirodė informacija apie SAM birželį už 5,2 tūkst. eurų pirktas fotografo paslaugas vadovybės fotosesijai. Taip pat nurodyta, kad į kainą įskaičiuotos ir vizažisto paslaugos „preliminariai 30 asmenų“ bei apšvietimas.

Tokia informacija papiktino buvusį sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą.

Kas čia per paslaugos viešųjų pirkimų klausimais, susijusiais su COVID-19 vakcinacijos reklamos kampanijos viešojo pirkimo parengimu?

„Trūksta žodžių. Tai, kaip suprantu, ministerijos darbuotojams už COVID darbą jau priedai nebemokami, nes pinigučiai tra ta ta keliauja vadovybės / COVID „viešinimo kampanijai“, kurios jei ir nesimato, nereiškia, kad nėra. Vizažistai, žinoma, padeda pamatyti viską ryškiau. Man tik keista, kad taip skrupulingai kitų trūkumų ieškojęs buvęs valstybės kontrolierius, pats sau šitų aukštų standartų prisitaikyti net nesiruošia“, – socialiniame tinkle rašė politikas.

Greta įrašo A. Veryga pasidalijo ir lentele, kurioje nurodyta, jog su Advokatų profesine bendrija „Wallness“ buvo sudaryta sutartis. Taip pat šalia įvardytas ir sutarties motyvas: „Paslaugos viešųjų pirkimų klausimais, susijusiais su COVID-19 vakcinacijos reklamos kampanijos viešojo pirkimo parengimu“.

Kaip nurodoma A. Verygos pasidalytoje lentelėje, už šias paslaugas SAM atseikėjo 12 tūkst. eurų.

„Man užkliuvo ir dar viena įdomi detalė, apie kurią publikacijoje nekalbama. Kas čia per paslaugos viešųjų pirkimų klausimais, susijusiais su COVID-19 vakcinacijos reklamos kampanijos viešojo pirkimo parengimu? Kokį čia pirkimą reikia rengti privačiai kontorai už 12 tūkst. euriukų? Ir kas čia per fantazijos trūkumas, kad daug kur vis ta pati 12 tūkst. eurų suma figūruoja? O jei rimtai, tai man klausimų nesumažėjo“, – teigė buvęs sveikatos apsaugos ministras.

A. Verygos feisbuko nuotr.

Dėl minėto viešojo pirkimo informacijos portalo žurnalistai kreipėsi į SAM atstovus. Paprašyta detalizuoti, kokiu konkrečiu tikslu buvo užsakyta aprašyta paslauga. Norėta išsiaiškinti, kokiais klausimais ministeriją konsultavo Advokatų profesinė bendrija, kiek su minėtais specialistais buvo suderinta konsultacijų. Taip pat ministerijos atstovų klausta, kodėl pasirinkta dėl viešųjų pirkimų konsultuotis būtent su advokatais.

Atsakydami į portalo žurnalistų užklausą SAM atstovai nedaugžodžiavo: „Išorės specialistų pasitelkimas buvo reikalingas dėl techninės specifikacijos viešinimo kampanijos pirkimo vykdymui, taip pat sutarčių projektų su paslaugų tiekėjais įvertinimui“.

Kaip portale rašyta anksčiau, ministerija antradienį paskelbė komunikacijai skirtų pirkimų, kuriuos iki šiol buvo galima rasti ir Centriniame viešųjų pirkimų portale, ataskaitą, motyvuodama „viešojoje erdvėje kilusiu susidomėjimu“ pastaruoju metu vykdytais pirkimais. Jie finansuoti iš Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo, taip pat Vyriausybės rezervo ir SAM biudžeto lėšomis.

Iš viso kampanijai „Petys už laisvę“ šiemet skirta 485,5 tūkst. eurų, stambiausias konkursų laimėtojas – bendrovė „Gravitas Partners“, iš viso, pagal sutartis, organizavusi socialinės reklamos kampaniją televizijoje ir interneto portaluose už 405 tūkst. eurų.

Su įmone „Derybininkai.lt“ sudaryta 30 tūkst. eurų sutartis kampanijos reklamai specializuotuose žiniasklaidos kanaluose (naujienų portaluose, laikraščiuose, žurnaluose, televizijos laidose), dar 50,5 tūkst. eurų skirta suvenyrų gamybai su „Petys už laisvę“ logotipais – sutartis sudaryta su bendrove „Aola“.

Kas čia per fantazijos trūkumas, kad daug kur vis ta pati 12 tūkst. eurų suma figūruoja?

100 tūkst. eurų skirta kampanijai „Kartu mes galime viską“ regioninėje spaudoje, sutartis pasirašyta su bendrove „Santarvės laikraštis“. Koronaviruso informacinei sklaidai nacionalinėje spaudoje skirta 80 tūkst. eurų, paslaugas teikė „Media bitės“.

Už 50 tūkst. eurų įmonė „Tango reklama“ rūpinosi COVID-19 informacijos sklaida nacionalinėse radijo stotyse, dar per 4,3 tūkst. šiai įmonei skirta už laidų rengimo ir transliavimo paslaugas. „Komunikacijos amatininkai“ už 30 tūkst. organizavo Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo iniciatyvų viešinimą socialiniuose tinkluose ir renginiuose.

Kaip nurodo SAM, už 60 tūkst. eurų bendrovė „Galimybių Centras“ teikė lauko reklamos bei reklamos prekybos centrų ekranuose prie kasų paslaugas.

Taip pat sudarytos sutartys su rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovėmis „Spinter“ bei „Baltijos tyrimai“ dėl skiepijimosi nuo koronaviruso – atitinkamai už 6,3 tūkst. ir 14,9 tūkst. eurų. Už 11,4 tūkst. eurų iš „Mediaskopo“ įsigyta žiniasklaidos stebėsenos paslaugų.

Po 12 tūkst. skirta ir  Nuotolinių spaudos konferencijų transliacijoms ir vaizdinės medžiagos filmavimui (įmonė „Medijų centras“), Tekstinės, vizualinės medžiagos kūrimo paslaugoms (viešoji įstaiga „Autoriai“).

Taip pat yra ir kelios mažesnės nei 10 tūkst. eurų sutartys, tarp jų – fotografijos, socialinių tinklų administravimo, informacijos talpinimo paslaugos.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija sulaukė kritikos paaiškėjus, jog ruošėsi sumokėti prodiuseriams už laidą „Kitokie pasikalbėjimai“, kurioje dalyvavo ministro visuomeninis patarėjas, chirurgas Edgaras Kulikauskas, žinomas Ciniško chirurgo slapyvardžiu. Laidos metu neskelbta, kad dėl jos buvo sudaryta sutartis su ministerija, to sako nežinojęs ir laidoje dalyvavęs medikas.

Atsakomybę už sprendimus dėl komunikacijos prisiėmusi sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio patarėja Aistė Šuksta pasitraukė iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))) Šimonytė pasitiki tokių rodiklių

:)))) Šimonytė pasitiki tokių rodiklių  portretas
pasiekusiu sveikatos ministru Dulkiu ? ___LIETUVA PIRMA ES PAGAL UŽSIKRĖTIMĄ COVID-19 IR TREČIA PAGAL MIRTIS ____P.S. !!!!???? Ką vartoja liberkonservynas ? Ponia Šimonyte AŠ , kaip Lietuvos pilietis , NEPASITIKIU jūsų vadovaujama vyriausybe , po tokių tamstos žodžių !!! Lietuva ES dugne ,pandemijos valdymas beviltiškas , o poniai " viskas gerai " ? Kur vedate Lietuvą ponia Šimonyte ? Mirtin ?

cccp

cccp portretas
grįžo tie laikai.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
> VAGONAS. O jie buvo dingę ar beretagalviams nuo armoškos žolės taip pasirodė?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių