Quantcast

Vilniuje rengiamas devintasis Rusijos forumas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje vyks devintasis Rusijos forumas.

Šiemet pagrindinis dėmesys bus skiriamas Rusijos karinei agresijai prieš Ukrainą ir Rusijos ateities klausimams, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Taip pat bus aptarta sparčiai blogėjanti Rusijos pilietinės visuomenės padėtis ir represijos prieš ją, žiniasklaidos suvaržymai.

Forume ketina dalyvauti užsienyje gyvenantys Rusijos opozicijos lyderiai Michailas Chodorkovskis, Garis Kasparovas, Nobelio taikos premiją pernai pelniusios žmogaus teisių organizacijos „Tarptautinis memorialas“ vadovas Janas Raczynskis (Janas Račynskis), kt.

Nuo 2014 metų vykstančiame Vilniaus forume aptariamos Rusijos vidaus ir užsienio politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, Rusijos santykiai su Vakarais. Diskusijų metu įvertinamos šios šalies raidos tendencijos, diskutuojama kovos su Rusijos propaganda tema, kitais aktualiais klausimais.

Kasmetinis renginys suburia gausų būrį ekspertų, politikų, pilietinės visuomenės atstovų, žmogaus teisių gynėjų, akademikų, žurnalistų iš Rusijos, taip pat iš Lietuvos ir kitų Vakarų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nei penki ,nei dešimt ....:(

nei penki ,nei dešimt ....:( portretas
bet broilerį tai š. atv. tikrai reik nuimt nuo vaizdo .

Rusijos

Rusijos portretas
forumas be Putino!? Neisnesiotas gi bus!

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas portretas
Du žulikai vieta kaleime.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių