Quantcast

Per viršūnių susitikimą Baltijos šalys pasirašys deklaraciją dėl oro erdvės išplėtimo NATO

Vilniuje antradienį vykstant NATO viršūnių susitikimui Baltijos šalys pasirašys deklaraciją dėl oro erdvės išplėtimo Aljanso veiklai.

Deklaracija bus pažymima, kad NATO sąjungininkams yra suteikiama galimybė be apribojimų naudotis sujungtu Baltijos šalių oro erdvės bloku NATO atgrasymo, sustiprinto budrumo ir didelio masto mokymų veiklai, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Šią deklaraciją antradienį viršūnių susitikimo metu pasirašys Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalių gynybos ministrai – Arvydas Anušauskas, Inara Mūrniecė ir Hanno Pevkuras.

KAM pažymi, kad NATO sutaria dėl laikysenos ore stiprinimo ir rotacinio oro gynybos modelio, rotaciniu principu šalyse dislokuojant antžeminės oro gynybos ir aviacijos pajėgumus, taip didinant Aljanso oro ir priešraketinės gynybos pajėgų parengtį, greitą reagavimą ir judrumą.

Tuo pačiu Baltijos šalys išsakys bendrą ketinimą, esant poreikiui, toliau tobulinti oro erdvės sprendimus, didinti oro erdvės prieinamumą NATO oro veiklai, užtikrinti aukščiausius skrydžių saugos standartus ir gerinti Lietuvos, Latvijos bei Estijos civilinį ir karinį bendradarbiavimą.

Baltijos šalims siekiant, kad NATO sustiprintų oro gynybos pajėgumus regione ir pereitų nuo beveik 20 metų trunkančios NATO oro policijos į oro gynybos misiją, Aljanso gynybos ministrai birželio viduryje sutarė dėl rotacinio oro gynybos modelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

erdve

erdve portretas
pamastymams ,15 raketu is by 15 is Kenigsbergo zemiu,o dar po 20 naikintuvu ir ka,kaput ? su patrankelem neapsiginsim,ne ten lesas ministerelis svaisto.

idomu

idomu portretas
kaip gintu nato,ar taip kaip amrrikonas: laukit mes ateisim.atejo kai rusas isejo.O dabar ,gal i kojas detu ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių