Quantcast

VRK patvirtino Seimo rinkimų rezultatus trijose vienmandatėse apygardose

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį patvirtino Seimo rinkimų rezultatus trijose vienmandatėse apygardose, kuriose Seimo nariai išrinkti jau pirmojo turo metu.

Tai – Vilniaus Antakalnio apygardoje kandidatavusi konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė, surinkusi 61,17 proc. rinkėjų balsų, bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatai Beata Petkevič su 59 proc. rinkėjų balsų Šalčininkų apygardoje ir Česlavas Olševskis su 52,77 proc. Medininkų apygardoje.

Už šias rinkimų apygardas atsakingos Komisijos narės teigė, kad dokumentai šiose apygardose buvo pateikti tvarkingai ir be trūkumų, esminių skundų dėl rinkimų pažeidimų nebuvo sulaukta.

Rezultatai šiose apygardose patvirtinti bendru visų posėdyje dalyvavusių narių sutarimu.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

Pirmasis Seimo rinkimų turas vyko spalio 11 dieną, daugiamandatėje apygardoje jį laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 24,8 proc. rinkėjų balsų, antra liko valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 17,5 proc. balsų.

Darbo partija gavo 9,47 proc. balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc., Laisvės partija – 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,79 proc. balsų.

Daugiau partijų 5 proc. rinkimų barjero neįveikė, už borto liko dabartinės valdančiosios Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Antrasis rinkimų turas vyks spalio 25-ąją. Jame vienmandatėse apygardose bus išrinkti dar 68 Seimo nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
negali būti rinkimai teisėti jeigu nebalsavo didesnioji pusė Lietuvos. Kad ir būtų 50 %, bet vistiek reikia kad būtų persvara. Tada patvirtinti ir sakyti kad ,,Lietuva išrinko".Kaip kad dabar yra balsuojama seime - bent vieno balso persvarai pritrūksta ir įstatymas yra nepriimamas

visi

visi portretas
tie rinkimai sufalsivinti o /matjorobote/ vykde sios mafijos nurodymus kaip ir visa /teisesauga./....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių