Quantcast

VTEK: R. Jakilaitienė pavėlavo deklaruoti interesus

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė pavėlavo deklaruoti interesus, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK trečiadienį pripažino, kad pareigas Užsienio reikalų ministerijoje nuo 2013-ųjų einanti R. Jakilaitienė pažeidė įstatymus, kai laiku nedeklaravo savo ir sutuoktinio Edmundo Jakilaičio ryšių su keturiais juridiniais asmenimis. R. Jakilaitienė VTEK sprendimo nekomentuoja.

Tyrimo komisija ėmėsi po Seimo „valstietės“ Agnės Širinskienės kreipimosi.

VTEK nustatė, kad R. Jakilaitienė 2016 metų birželį tapo visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ valdybos nare, tačiau šį ryšį deklaravo tik po pusantrų metų.

Anot komisijos, R. Jakilaitienės vyras yra bendrovės „TV Play“ akcininkas nuo 2013 metų vasario, viešosios įstaigos „Pilietinė medija“ dalininkas nuo 2014 metų gruodžio, o bendrovės „TV Play Content Marketing“ akcininkas – nuo 2015 metų gegužės. Šią informaciją R. Jakilaitienė nurodė pernai gruodį.

Taip pat konstatuota, kad R. Jakilaitienė laiku nedeklaravo savo sutuoktinio 2014-2017 metais vykdytų individualių veiklų kino, vaizdo filmų ir televizijos programų gamybos bei scenos pastatymams būdingų paslaugų srityse.

Deklaruoti ji vėlavo ir nuo 2007 metų sutuoktinio vykdomą mišriojo žemės ūkio bei nuo 2012 metų vykdomą meninės kūrybos individualią veiklą – pirmąjį kartą visa tai nurodė tik 2017 metais teiktoje deklaracijoje.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų deklaravimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas, negali būti skatinami vienus metus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

alio , Jakilaiti,

alio , Jakilaiti,  portretas
Kaip šį vakarą ,, Dėmesio centre", gal svečiuosis ponia Jakilaitienė ? O gal Gabrielius su Degutiene aiškinsis santykius kuris daugiau buvo paremtas Kurlianskio ? :)))

oi ne :)

oi ne :)  portretas
pamiršo dar nuo 2007 m :) --- Deklaruoti ji vėlavo ir nuo 2007 metų sutuoktinio vykdomą mišriojo žemės ūkio bei nuo 2012 metų vykdomą meninės kūrybos individualią veiklą – pirmąjį kartą visa tai nurodė tik 2017 metais teiktoje deklaracijoje.----- P.S. manote galime tikėti Jakilaičio " Dėmesio centru " ? :) Aš tai netikiu ir jau senokai , todėl manau gerai , kad save gerbiantys politikai atsisako dalyvauti jo laidose . O dabar dar faktai dėl žmonos 'užmaršumo ' įstatymams :)

NIEKO SAU :)

NIEKO SAU :)  portretas
čia ta iš šeimos , kurios užmaršumas deklaruoti , mano galva , kaip ir neturėtų kamuoti :) Vyriškis taip 'auklėja kitus ' , o pačio šeimoje 'užmaršumas ' dar nuo 2013 m ir ne vienas ? Keista , kad tokia 'užmarši ' įstatymams moteriškė dirba Užsienio reikalų ministerijoje :) Klaiku kai pagalvoji , kokia betvarkė buvo valstybėje iki kol į valdžią išrinkome "ne tuos " :) Sėkmės 'valstiečiams' , tikiuosi daugumą turėsite ir savivaldybių rinkimuose , laikas valytis ir miestų "valdžias " .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių