Quantcast

Vyriausybė nusprendė nuo kovo uždaryti Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nuo kovo uždaryti Lavoriškių ir Raigardo pasienio kontrolės punktus.

Ministrų kabinetui priėmus tokį sprendimą, pasienyje su Baltarusija liks veikti du punktai – Medininkų ir Šalčininkų. Pernai vasarą Lietuva uždarė dar du – Šumsko ir Tverečiaus – pasienio kontrolės punktus.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad būtų ribojamas keleivių įlaipinimas ir išlaipinimas Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte, taip siekiant spręsti problemą, kai tranzitiniais traukiniais į Kaliningradą vykstantys asmenys išlipa Lietuvoje turėdami bet kokios Europos Sąjungos narės išduotus keliavimui Bendrijoje reikalingus dokumentus.

Kiek anksčiau vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra sakiusi, kad Kenoje per metus išlipa arba įlipa apie 13 tūkst. žmonių.

Be to, Vyriausybė priėmė sprendimą nutraukti pėsčiųjų ir dviratininkų vykimą per Medininkų ir Šalčininkų punktus, taip pat palaipsniui mažinti reguliarų tarptautinį keleivių vežimą autobusais vykdantiems Baltarusijos ir Lietuvos vežėjams išduodamų leidimų skaičių.

Lietuvos institucijos teigia, kad taip siekiama spręsti nacionalinio saugumo, kontrabandos, tarptautinių sankcijų pažeidimų problemas.

Pernai per valstybės sieną su Baltarusija kelių pasienio kontrolės punktuose vykę asmenys tikrinti beveik 3,9 mln. kartų – 25,5 proc. daugiau nei 2022 metais. 66 proc. tikrintų asmenų sudarė Baltarusijos piliečiai.

Lietuvos piliečiai sieną kirto 684 tūkst. kartų – 13,4 proc. mažiau nei 2022 metais, unikalių asmenų skaičius praėjusiais metais siekė beveik 62 tūkst. ir sumažėjo 17,5 procento.

Daugiausia Lietuvos piliečių vyko per Šalčininkų ir Lavoriškių kelių pasienio kontrolės punktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lukašenkos tankams pasienio punktų nereikes. Atvažiuos tiesiai. Vilnius arti. Kaži , Tichanovskają išvežti ar spės ?

jeigu jau tokie kieti

jeigu jau tokie kieti portretas
tai apsitverkit spigliota tvora... uzsislagbauminkit ir uasisandarikit ka irduliai neiseitu isistatykit morka i subine ir didelem issprogusiom akim saukit sankcijos veikia... realiai sankcijos mus veikia labiau nei ruskius...ruskiai bibi deje skersa ant jusu asankciju... galvoju vabsce pyzdint is lietuvos durnystano...pavargau nuo privalomu mokesciu prievoliu ir kontrolieriu debilu...nax emigroju a jus oziu gimines padarai duskit badu isipute nuo durnumo ir nuo orumo ...da vakcynu amerikonisku prisileiskit kad jau tikrai amerikonais pataptumet... dievas taip tu smegenu lietuviam nedadave tai dar ir tuos per LTV televizija lanzbergi0 xebra ziovina...

Nepatogumas

Nepatogumas  portretas
Žygiuoja Putinas į Lietuvą, prieina Lavoriškių muitinę. O čia uždaryta! Ką daryti? Negi teks su visa armija per Menininkus eit!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių