Quantcast

Vyriausybė pritarė nepriekaištingos reputacijos reikalavimų sugriežtinimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymams sugriežtinti valstybės tarnautojų nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, taikyti juos ir biudžetinių įstaigų darbuotojams.

Vidaus reikalų ministerijos teikiamuose Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimuose siūloma pridėti sąlygą, kad valstybės tarnautojas nėra laikomas nepriekaištingos reputacijos, jei turėjo ryšių, užsiėmė veikla, nesuderinama su nacionalinio saugumo interesais. Tokiai sąlygai numatytas trejų metų terminas.

Veikla, nesuderinama su Lietuvos saugumo interesais, apima asmenų slaptą bendradarbiavimą su Rusijos, Baltarusijos, Kinijos teisėsaugos, teisėtvarkos, saugumo tarnybomis.

Anot ministerijos, šiais pakeitimais siekiama, kad į valstybės tarnautojo pareigas būtų priimami lojalūs Lietuvos valstybei ir jos konstitucinei santvarkai žmonės.

„Pretendentai, stojantys į valstybės tarnybą, pildytų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų atitikties deklaraciją, kurioje deklaruotų savo lojalumą Lietuvos valstybei ir jos konstitucinei santvarkai bei pagarbą žmogui ir valstybei. Pareigas einantiems valstybės tarnautojas, pažeidusiems šiuos principus, kaip ir šiuo metu, būtų taikoma tarnybinė atsakomybė“, – rašoma aiškinamajame rašte.

Taip pat siūloma koreguoti Biudžetinių įstaigų įstatymą, siekiant suvienodinti valstybės tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų nepriekaištingos reputacijos reikalavimus.

„Tiek valstybės tarnautojai, tiek kiti biudžetinių įstaigų darbuotojai turi atitikti vienodus nepriekaištingos reputacijos reikalavimus“, – teigiama dokumente.

Reikalavimai nebūtų taikomi biudžetinių įstaigų darbuotojams, kuriems netaikomi išsilavinimo ar profesinės kvalifikacijos reikalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Pritariu , kad reikia griežtinti nepriekaištingą reputaciją, bet pirmiausia tai save laiokančiais aukščiausio lygio valdžiažmogais, šiuo atveju tai liestų šitą pasileidusią mergą, kuri gyvena su neišsiskyrusiuy vyru ir neištekėjusi ir dar augina benkartus. Ysivaizduokite jei gydytojas skaitytų paskaitą apie rūkymo žalą su cigarete dantyse, taip ir ši save tituluojanti ministrė, neturi jokios moralinės teisės kalbėti apie nepriekaištingą reputaciją.

Panele jus apie ka

Panele jus apie ka portretas
Abu Dabi ir save?

Reputacija

Reputacija portretas
Kaip ten poilsio namai Palangoje?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių