Quantcast

Vyriausybei pritarus skirti rentą K. Brazauskienei, ji gautų 37 tūkst. eurų

Vyriausybei trečiadienį pritarus skirti signataro našlės rentą Kristinai Brazauskienei, ji už dešimties metų laikotarpį gautų 37 tūkst. eurų, taip pat mėnesinė 331 euro renta būtų mokama ir toliau.

Seimo kanceliarija antradienį informavo BNS, kad tai – preliminarus skaičiavimas.

Kanceliarijos teigimu, paskutinis dokumentas dėl rentos skyrimo iš prezidento ir signataro Algirdo Brazausko našlės gautas rugsėjo 21 dieną.

Kanceliarija taip pat teigia rugsėjo 14 dieną gavusi ir „Sodros“ atsakymą, kad K. Brazauskienė nuo 2010 metų liepos 23-iosios iki atsakymo gavimo dienos neturėjo draudžiamųjų pajamų.

Vyriausybė rentos skyrimo K. Brazauskienei klausimą svarstys posėdyje trečiadienį.

A. Brazausko našlė prašo skirti valstybinę signataro našlių rentą atgaline data – nuo 2010 metų liepos 23 dienos.

K. Brazauskienė pirmadienį BNS teigė šios rentos siekianti dėl to, nes negavo prezidento našlės rentos.

„Manęs nepripažįsta prezidento našle. Aš našlė esu kažkieno“, – sakė A. Brazausko našlė.

Signataro našlių rentą turi teisę gauti mirusio signataro sutuoktinis.

Valstybinės signataro našlių ir našlaičių rentos dydis yra 25 procentai valstybinės signataro rentos dydžio ir šiuo metu siekia 331,11 euro per mėnesį.

Renta nemokama, jei mirusio signataro sutuoktinis turi draudžiamųjų pajamų.

Registrų centro duomenimis, K. Brazauskienė yra bendrovių „Imperiva“ (viešbučio „Crown Plaza Vilnius“) ir „Embex“ valdybų narė, tačiau BNS ji teigė ryšio su šiomis sūnaus Ernesto Butrimo vadovaujamomis bendrovėmis nebeturinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kam varote ant karbauskio?jis turi zemiu,verciasi,prekiauja.Bet kuo anukas prekiauja?jei stovi jau po jo,i dabar gal bus ir pirmas.Kaip i tai ziurima?nes politika pats pelningiausias ir geriausias verslas.O ponia ji vargingai gyvena,tie kur gauna tik 200 euru tie prabangiai.Neieškokite teisybes.

As

As  portretas
Klausimas O kuri gi ku. R va ar seimo VAGIS blogai gyvena Ziurekit karbauskis IS KUR TIE MILIJONAI IR IS KUR ZEME PUSE LIETUVOS ??? Va tevas buvo kolchozo pirmininkas ir aprupino ne tik save bet ir suneli va tokia ta privatizacija O SAVO ZEMES TURBUT NIEKAD IR NETUREJO. Ir daug tokiu turejo kelis ha ILINDO I SEIMA IR PAZIUREK DABAR KOKIE UKININKAI. Taigi o dabar dar iseinantiem PASLEMEKAM IS SEIMO KIEK SUMOKES VSIO ZAKONNA KAS KAIP MOKA TAS TAIP VAGIA O MES APLEPAUSIAI TIK DAUG RASINEJAM.

Saulena

Saulena  portretas
juk jinai gauna iš Sodros senatvės pensiją ,o dviejų pensijų negali sodra mokėti Lietuvoje ir aplamai ,reikia panaikinti ir visas valstybines pensijas ,visi žmonės turi gauti pasirinktinai vieną pensiją ,arba rentos pašalpėlę . Pagaliau , jinai 1990m buvo Butrimienė ,o ne Brazauskienė ,tai kokios signataro našlės rentos reikalauja šita aferistė ir dvasios ubagė ?
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių