Quantcast

D. Radzevičius apie G. Nausėdos komentarus dėl žurnalistų knygos: „trampizmas“ užkrečiamas

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius sako, kad prezidento Gitano Nausėdos komentarai žurnalistams dėl jų knygos yra gėdingi, o kaltinimai – nepagrįsti.

„Nei šalies vadovui, nei eiliniam Seimo nariui nepridera ir gėdinga yra įžeidinėti kolegas ir jų darbą. Ypač, jei to darbo nei detaliai skaitė, nei gali objektyviai vertinti“, – BNS antradienį teigė D. Radzevičius.

Trampizmas yra užkrečiamas“, – sakė LŽS vadovas, omenyje turėdamas buvusį JAV prezidentas Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), aršiai ir įžeidžiančiai kritikavusį jam nepatinkančią žiniasklaidą.

„Labai norėčiau, kad Lietuvos politikai būtų tokio viruso išvengę. Deja, ne visiems pavyko“, – pridūrė jis.

Nei šalies vadovui, nei eiliniam Seimo nariui nepridera ir gėdinga yra įžeidinėti kolegas ir jų darbą.

Taip jis sureagavo į G. Nausėdos komentarus, jog vasarį išleista Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“ yra „užsakomoji žurnalistika“.

Anksčiau šalies vadovas žurnalistų knygą vadino pasaka.

Knygoje pateikiamas tuometinio žvalgybos pareigūno liudijimas, jog VSD vadovybė žodžiu davė nurodymus atlikti tuometinio kandidato į prezidentus G. Nausėdos komandos patikrinimą.

Prezidentas anksčiau yra kelis kartus sakęs, kad nei pats, nei per savo atstovus nėra prašęs VSD tikrinti jo komandos rinkimų metu.

Nors VSD Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) pateikė raštą, kad buvo tikrintos visų kandidatų į prezidentus komandos ir rinkiminiai štabai, D. Pancerovas ir B. Davidonytė savo knygoje cituoja minėtą pranešėją, kuris tvirtino, jog tikrintas buvo tik G. Nausėdos štabas ir galimi rėmėjai.

Pranešėjas taip pat knygai liudijo, jog VSD direktoriaus pavaduotojas R. Bridikis patvirtino, kad sąrašai buvo gauti iš paties G. Nausėdos.

„Didžiulės pagarbos ir visuomenės dėmesio sulaukusi kolegų D. Pancerovo ir B. Davidonytės publicistinė knyga yra aukščiausios prabos darbas – čia ir faktai, ir pasakojimai, ir liudijimai ir kolegų asmeninės įžvalgos“, – sakė Žurnalistų sąjungos vadovas.

Jis pabrėžė, kad knygos vertę ir svarbą visuomenei „dar labiau įrodo nebrandūs ir pikti bei demokratinei tvarkai nepriderantys politikų komentarai bei nepagrįsti kaltinimai bei įžeidinėjimai žurnalistų atžvilgiu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai juokinga

tikrai juokinga portretas
Kas čia vyksta? Iš kiekvienos pusės vis prisijungia po toksišką veikėją. Čia Radzevičius kažką marmaliuoja, iš kitos pusės ne ką mažiau nuodingas Laurinavičius pagal tas pačias senas "geras" tradicijas bando spekuliuoti be jokių faktų, remdamasis neva VSD šaltiniais. Tą jau matėme ir ne kartą.

Užtai

Užtai portretas
patekus į LŽS pirmininko kėdę jau "galima" nurodinėti kas ir kam "pridera ar nepridera", betgi kėdė ne amžina, o "užkratas" lieka ilgam.....

Berniukas

Berniukas portretas
Ko norėti iš iš patvirinio prezidento.Knygos "neskaitė",bet drabsto purvais autorius
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių