Quantcast

E. Valatka: LRT tarybos atsakomybės klausimas dėl nesėkmingų vadovo rinkimų – pagrįstas

Nacionalinio transliuotojo LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka sako, kad tarybai pagrįstai keliami klausimai dėl jos atsakomybės po nesėkmingų generalinio direktoriaus rinkimų.

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pareiškus, kad LRT taryba turėtų atsistatydinti, jeigu jai trečią kartą šiemet nepavyks išrinkti įstaigos vadovo, E. Valatka ragino sulaukti trečiojo konkurso rezultatų.

„Visiškai pagrįstas klausimas dėl pačios tarybos atsakomybės. Aš pats asmeniškai, nors ir esu vienas iš tarybos narių, bet esu pirmininkas. Natūralu, kad pirmininkui tas atsakomybės laipsnis yra dar aukštesnis“, – BNS trečiadienį sakė E. Valatka.

Paklaustas, ar taryba iš tikrųjų trauktųsi nesėkmingos atrankos atveju, pirmininkas teigė: „Aš nenorėčiau spekuliuoti, palaukime, kiek tų kandidatų bus, kokie jie bus ir palaukime trečiojo konkurso rezultatų“.

„Žinant tuos rezultatus, seks logiški sprendimai, jeigu trečią kartą nerasime konsensuso“, – pridūrė jis.

„Tų konkursų skaičius negali būti begalinis“, – kalbėjo E. Valatka.

Kultūros ministras trečiadienį BNS teigė, kad „LRT taryba tikrai jau išnaudojo laiką, visus limitus savo pareigai įvykdyti“ ir turėtų trauktis, jeigu spalį nesugebės išrinkti generalinio direktoriaus.

LRT vadovės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės penkerių metų kadencija baigėsi balandį. Surengti du konkursai į šias pareigas, abiem atvejais kandidatai M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir Aistis Zabarauskas surinko vienodą skaičių tarybos narių balsų.

Naujasis nacionalinio transliuotojo generalinio direktoriaus konkursas vyks spalio 3 dieną.

Konkursas į šias pareigas paskelbtas trečiadienį. Numatyta, kad pretendentai į vadovus iki rugsėjo 22 dienos galės teikti paraiškas.

Kol bus išrinktas nuolatinis LRT vadovas, transliuotojui vadovauja M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pagal Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymą, tarybos nutarimai priimami daugiau kaip pusės visų LRT tarybos narių balsų dauguma, o balsams „už“ ir „prieš“ pasiskirsčius po lygiai, lemia posėdžio pirmininko balsas.

Bet LRT tarybos reglamente numatyta, kad generalinis direktorius renkamas slaptu balsavimu, ir garantuojant balsavimo slaptumą posėdžio pirmininko valia neskelbiama.

LRT taryba antradienį atmetė pasiūlymą dėl generalinio direktoriaus balsuoti atvirai – tai būtų leidę, esant lygiosioms, rinkimų baigtį nulemti pirmininkui.

Trečią kartą bandant išrinkti LRT vadovą, bus rengiamas kandidatų susitikimas su darbuotojais.

Be to, spalio 3-ąją kandidatų prisistatymas tarybai ir klausimų-atsakymų sesija bus viešai transliuojami.

LRT tarybą sudaro 12 narių, juos skirtingu metu deleguoja prezidentas ir Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.


Šiame straipsnyje: LRTvadovo konkursasatsakomybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
baltarusijos kgb dar nenusprende ka paskirt i vadovo posta,todel ir tempiama guma.

skiep

skiep portretas
Sita lrt tai baltarusijos kgb irstva,vien rypavimai del skriaudziamu belarusu ir tos snipes "apsmeiztos",vos ne asaros byra,isvalyt ta irstva nedelsiant.Wagner pasirodo jokia gresme Lietuvai o tik ruosias belarusijoj skrydziui i Afrika.Ir aplamai ileiskim visus belarusus,nes jie bega nuo rezimo.Stai ka teko pamatyt per pora dienu sitoj TV.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių