Quantcast

EŽTT neleido iš Lietuvos išsiųsti septynių kubiečių

Europos Žmogaus Teisių Teismas penktadienį pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir neleido iš Lietuvos išsiųsti septynių kubiečių.

Dokumente, su kuriuo susipažino BNS, nurodoma, jog apsauga šiems užsieniečiams taikoma iki birželio 17 dienos.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) minėtus kubiečius per Medininkų kontrolės punktą ketino išsiųsti atgal į Baltarusiją, tačiau užsieniečiai atsisakė išvykti ir laikinai blokavo kelią. Tuomet pasieniečiai juos nuvežė į Užsieniečių registracijos centrą.

Trys suaugę vyrai, dvi moterys ir dvi paauglės prieš kelias savaites į Lietuvą pateko taip pat per šį punktą ir pasiprašė prieglobsčio, tačiau Migracijos departamentas jo nesuteikė.

Tai – ne pirmas kartas, kai Strasbūro teismas pritaiko laikinąsias apsaugos priemones Lietuvoje esantiems užsieniečiams.

Vilnius griežtesnių priemonių migrantų atžvilgiu ėmėsi 2021 metais, susidūrus su jų antplūdžiu iš Baltarusijos. Tuomet iš kaimyninės šalies į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Reaguojant į kilusią migrantų krizę, Lietuva įteisino jų apgręžimą pasienyje. Nevyriausybinės organizacijos kritikuoja tokią politiką, teigdamos, kad taip pažeidžiama tarptautinė teisė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Tie kubiečiai - iš Azerbaidžano Kubos, ar iš Kubos salos?

ES-- siuksliadeze [ siuksliu atmatu savartynas]

ES-- siuksliadeze [ siuksliu atmatu savartynas] portretas
EZTT sprendimmu pripazinta LIETUVA , o siukliadezes vyr, Siuksle antrai kadencijai bus ,ES -siuksliu rusiavimo tarnybos sprendimu paskirtas Nuoseda ....

As nesuprantu,

As nesuprantu, portretas
ko jie cia lenda? Tiek,kiek jiems kainuoja patekti i Lietuva - uztikrintu roju namie kelioms ju kartoms!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių