Quantcast

Kantrybė trūksta ne tik mokytojams: streikuos ir pareigūnai?

  • Teksto dydis:

Streikais grasinančių ir didesnių algų reikalaujančių pedagogų pavyzdžiu seka ir pareigūnai, praneša LNK.

Apie tai plačiau papasakojo Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Saulius Džiautas.

– Kodėl dabar kalbate apie algų didinimą? Kodėl norite 10 proc.?

– Būtų adekvatu, kad prisivytume infliaciją. Pernai Lietuvoje infliacija viršijo 20 proc. Šiemet ji šiek tiek mažesnė. Mūsų manymu, atlyginimų kėlimas yra tai, kad galime daugiau nusipirkti. Tačiau kiekvienais metais tiek ugniagesiai, tiek pareigūnai, tiek pasieniečiai vis mažiau gali nusipirkti. Tai nėra atlyginimų kėlimas. Buvo vykdoma reforma, kuriai mes pritarėme. Bet su šia reforma turime skatinti specialistus, kurie atlieka labai svarbų darbą ir saugo mus, ypatingai dabar, Ukrainos karo akivaizdoje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kalbate pareigūnų, ugniagesių, pasieniečių vardu. Sakėte, kad vyksta reforma, tai gal tereikia išlaukti visų permainų?

– Nematome skaičių, kad per šį įstatymo projektą didės atlyginimai. Atvirkščiai. Matome, kad bandoma sumažinti priedą už stažą, greičiausiai ir priedas už laipsnį nebebus mokamas. Matome tokius žingsnius ir tikrai stabdysime tuos projektus, kurie mažins pareigūnų socialines garantijas. Pareigūnai statusu aukščiau už valstybės tarnautojus, bet yra pačioje žemiausioje valstybės tarnybos kategorijoje. Atrodo, kad jie svarbesni, jiems daugiau reikalavimų, daugiau atsakomybės, tačiau jie yra pačioje žemiausioje valstybės tarnybos grandyje. Tikrai neleisime mažinti socialinių garantijų. Visais būdais protestuosime.

– Ką numato programa „tūstantis“?

– Tai turėjo būti įgyvendinta prieš ketverius metus, tačiau nebuvo. Matome, kad ir šiais metais ji neįgyvendinta.

Šiais metais dar yra ugniagesių, kurie gauna virš 800 eurų su visais priedais, už naktines pamainas.

– Programa „tūkstantis“ reiškia, kad algos turėtų pasiekti tą tūkstantį.

– Turėjo. Šiais metais dar yra ugniagesių, kurie gauna virš 800 eurų su visais priedais, už naktines pamainas.

– Kitais žodžiais, pertvarkos, reformos vyksta, bet tai nesijaučia jūsų piniginėse?

– Mes reikalausime, kad Vyriausybė laikytųsi savo pažadų. Tai numatyta Vyriausybės programoje.

– Jei tie pažadai nebus įgyvendinti, protestuotumėte?

– Planuosime. Rugsėjo 7 d. bus tarybos posėdis. Tačiau, manau, kad protestuosime. Matome, kaip elgiasi su mokytojais, kaip su medikais. Jei nebus jokių pokyčių, mes eisime į gatves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xod kaniom

xod kaniom portretas
kurvos as jum pastreikuosiu... jus priesaika davet...dirbt EVRO SOJUZO kolonijos gerovei i tik pabandykit iskart ragas jums bus...riausiu masinimo masina pavairuos vokietuku brygada .... jus durneliai mislinat mes juos seip pasikvietem paatostogaut...cha...

...

... portretas
Biski palaukite pareigunai,neskubekite.Juk jau kalba,kad reikia pradeti skiepytis,nes karuna pareina,tiksliau patobulintas kovidas.Jei streikuosite,tai kas per karantina gaudys ir bauduos be kaukiu vaikstancius zmones???Kas gaudys parkuose,kas tikrins,ar sergantis sedi uzsidares troboje???Be jusu butu didele nelaime.O gal lieps vel blokuoti kelius,kad nenuvaziuotume net tevu aplankyti???Palaukim,pamatysim.

as

as portretas
Gerai ,kad kantrus visi kiti LT zmones, o be reikalo.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių