Quantcast

Kokių orų galime tikėtis artimiausiu metu ir likusį birželį?

  • Teksto dydis:

Žymaus lietaus nėra jau antra savaitė, todėl pavojingiausias – aukščiausio lygio penktos klasės – miškų gaisringumas auga visoje Lietuvoje.

Nuo šiandien dėl gaisrų pavojaus draudžiama lankytis Šilutės rajono miškuose. Stichinė sausra fiksuojama Šilutės, Klaipėdos, Kretingos ir Vilkaviškio rajonuose, taip pat Klaipėdos, Palangos bei Neringos savivaldybėje. Kokių orų galime tikėtis artimiausiu metu ir visą birželį LNK reportaže pasakoja sinoptikas Paulius Starkus.

– Kokie bus artimiausių dienų orai?

– Orai artimiausias dienas dar tikrai nedžiugins tų, kurie laukia lietaus. Trečiadienį šiek tiek lietaus gali sulaukti pietinių rajonų gyventojai, tačiau jis nebus gausus. Šiaurinėje Lietuvos pusėje vis dar bus gana saulėta, debesų nedaug ir gana šilta.

– O kokio galime tikėti savaitgalio?

– Antroje savaitės pusėje, jau nuo ketvirtadienio, pradės didėti lietaus tikimybė. Ketvirtadienį ir penktadienį laukiamas trumpas lietus su perkūnija, bet vėlgi, jis neišplis po visą šalį, daugiau bus tikėtinas pietinėje, pietvakarinėje pusėje. Šiauriniai rajonai vėl turėtų išlikti sausesni. Tačiau ir tuose pačiose pietuose liūtys išliks vasariškos, pavienės. Vietomis galės ir gausiai palyti trumpą laiką, bet bus ir tokių vietų, kur nepavyks išvis sulaukti lietaus, nes tos liūtys bus gana lokalios. Savaitgalį, pagal dabartinius duomenis matome, kad žymesnio lietaus tikimybė į didesnę šalies dalį jau išplinta. Tai šeštadienį, sekmadienį turėtų galbūt jau ir kituose regionuose palyti. Bet vėlgi, kad apimtų visą šalį ir gana smarkiai palaistytų – nenusimato.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Tai kurs regionas galės labiausiai džiaugtis tuo artėjančiu lietumi?

– Pagal tai, ką matome, artimiausiomis dienomis turėtų būtent pietinei, vakarinei Lietuvos pusei daugiau to lietaus kliūti, nes ir ketvirtadienį, ir penktadienį tos pavienės liūtys būtent tuose regionuose laukiamos. Šiaurinė dalis dar lieka sausesnė.

– Gal galėtumėte prognozuoti koks bus likęs birželis? Ar lygiai toks pat sausas ir nelietingas, ar visgi sulauksime to gausesnio lietaus?

– Na, apie tolesnius orus gana sudėtinga kalbėti, jie labai dažnai keičiasi, bet pagal tokias tendencijas, išankstines, ilgalaikes prognozes, nors jų patikimumas nėra didelis, likusį birželį temperatūra turėtų išlikti šiek tiek aukštesnė nei mums įprasta ir kritulių, deja, prognozuojama, kad iškris šiek tiek mažiau.


Šiame straipsnyje: oraiLNK turinyssausra

NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Na,ir rašytojai kaip jūs rašote ir ką rašote?antra savaitė nera lietaus,jau du mėnesiai kaip nera. Viskas dabar ant durniaus ir žiniasklaidoje ar apsirūkę?

Jo, nelyja jau

Jo, nelyja jau portretas
daugiau nei du mėn.,o šitie šneka apie 2 svaites...Panašus briedas,kaip neseniai buvę straipsniukai pavadinimais "svaitgalį toliau džiugins puikūs orai ..."

Pakrante

Pakrante portretas
Žymaus lietaus nėra ne antrą savaite,o antras mėnuo !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių